Городищенська районна рада на сесії прийняла стратегію розвитку району до 2020 року

25 серпня 2016, 19:35
Городищенська районна рада на сесії прийняла стратегію розвитку району до 2020 року25 серпня 2016 року проведено чергову восьму сесію Городищенської районної ради, яку провів заступник голови Микола Панчишин.

В роботі сесії взяли участь депутати обласної ради Олександр Лупашко та Валентин Галушко, голова Городищенської районної державної адміністрації Олексій Лавріненко, керівник Городищенського відділу Смілянської місцевої прокуратури, начальник Городищенського відділення Національної поліції, керівники районних служб, структурних підрозділів райдержадміністрації, комунальних установ, голови територіальних громад району, представники засобів масової інформації.

За наслідками розгляду першого питання порядку денного сесії депутати на підставі особистої заяви взяли до відома факт дострокового припинення повноважень головою районної ради Інною Ус, без припинення депутатських повноважень.

З подання Городищенської районної державної адміністрації сесія прийняла стратегію розвитку Городищенського району на період до 2020 року та затвердила ряд районних програм, зокрема: забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2016 – 2018 роки; підтримки та збереження майна об’єктів державної власності Управління Державної казначейської служби України у Городищенському районі Черкаської області на 2016 рік.

Крім того, було внесено зміни до програми пільгового перевезення громадян автомобільним транспортом загального користування на 2016 рік та програми підтримки діяльності Городищенського відділення національної поліції України на 2016-2017 роки.

В ході пленарного засідання депутати заслухали звіти про хід виконання районної програми фізичної культури і спорту Городищенського району на 2014-2015 роки, продовженої на 2016 рік та районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції (СНІДу) на 2015 – 2018 роки.

Також сесією внесено зміни до районного бюджету на поточний фінансовий рік, затверджено список присяжних Городищенського районного суду та розпорядження районної ради, прийняті в міжсесійний період.

Відповідно до порядку денного сесії депутати затвердили технічну документацію громадянам з нормативної грошової оцінки земельних ділянок в адмінмежах Городищенської міської та Орловецької сільської рад, виділили одноразову грошову допомогу в розмірі п’яти тисяч гривень на лікування учаснику АТО М.А Шаповалу.

З метою зниження соціальної напруги серед територіальної громади району депутати схвалили звернення: до Одеської філії ПАТ «Укрзалізниця» та Шевченківської дирекції залізничних перевезень щодо незручностей, загрози життю та здоров’ю громадян, які користуються послугами пасажирських перевезень на залізничній станції району; до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області щодо скасування наказу про включення земельних ділянок сільськогосподарського призначення в адмінмежах Валявської сільської ради для продажу прав на них на земельних торгах.

На завершення роботи пленарного засідання районна рада підтримала звернення депутатів Черкаської обласної ради до голови Верховної Ради України Парубія А.В. та Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо реформування сільськогосподарського землекористування.