На серпневій конференції Валентин Тарасенко привітав освітян області та вручив кращим педагогам Почесні грамоти обласної ради

26 серпня 2016, 19:48
На серпневій конференції Валентин Тарасенко привітав освітян області та вручив кращим педагогам Почесні грамоти обласної ради26 серпня 2016 року в залі засідань Будинку рад проведено традиційну серпневу конференцію працівників освіти і науки Черкащини.

У її роботі взяли участь: перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Коваль та директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко.

Відкриття пленарного засідання конференції розпочалося з вітання всіх присутніх з національним святом нашої держави – 25-річчям незалежності України. На честь вшанування тих, хто боровся, відстоював і нині захищає державність на сході України, учасники конференції поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України».

На серпневій конференції Валентин Тарасенко привітав освітян області та вручив кращим педагогам Почесні грамоти обласної радиПотім головуючий – начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський оголосив питання порядку денного: про підсумки розвитку освітньої галузі області у 2015/2016 навчальному році та завдання на 2016/2017 навчальний рік та запросив до вітального слова першого заступника голови обласної державної адміністрації Віталія Коваля та першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка.

Звертаючись до присутніх, Валентин Петрович зазначив, що хоча на сьогодні навчальні заклади утримуються за рахунок освітньої субвенції з Державного бюджету, обласна влада та депутатський корпус завжди з увагою ставляться до вирішення цих проблем в сукупності, щоб забезпечувати освіту Черкащини відповідно до зростаючих вимог сьогодення. Лише на оновлення і ремонт закладів освіти у поточному році з обласного бюджету виділено близько 5 млн. грн.; бюджетам міст обласного значення передбачено цільову субвенцію у сумі 600 тис. грн. на харчування дітей з числа тимчасово переміщених із зони проведення АТО; на заохочення обдарованої молоді виплачено майже 250 тисяч грн., тощо.

Разом з тим, Валентин Петрович зауважив, що хоча в державі й області зокрема реалізується реформа місцевого самоврядування, децентралізація додала фінансових ресурсів місцевим бюджетам, але депутатський корпус обласної ради й надалі буде діяти, враховуючи інтереси галузі, оскільки вони є спільними для усіх нас.

На серпневій конференції Валентин Тарасенко привітав освітян області та вручив кращим педагогам Почесні грамоти обласної радиВалентин Тарасенко висловив подяку всім працівникам за самовіддану працю, побажав мирного неба, міцного здоров’я, незламної віри в краще майбуття та вручив ряду освітян Почесні грамоти обласної ради.

Також на пленарному засіданні було нагороджено чимало кращих педагогів області Почесними відзнаками Черкаської обласної державної адміністрації «Холодний Яр» та Подяками Міністерства освіти і науки України. А ювілейні медалі «25 років незалежності України» вручено директору Золотоніської гімназії імені С.Д. Скляренка Золотоніської міської ради Любові Денисюк та вчительці іноземної мови Тальнівського економіко-математичного ліцею Тальнівської районної ради Владиславі Доманіцькій.