Черкащина провела в останню путь патріота і захисника Олександра Качура

05 вересня 2016, 18:29
Черкащина провела в останню путь патріота і захисника Олександра Качура5 вересня 2016 року в м.Черкаси провели в останню путь мобілізованого бійця Збройних сил України Олександра Качура, що загинув на полігоні Широкий Лан.

Прощання розпочалося на Соборній площі обласного центру о 12-ій годині.

Провести в останню путь бійця прийшло керівництво області – перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, його перший заступник Віталій Коваль, заступник міського голови м. Черкаси Геннадій Шевченко, а також заступник військового комісара області Олег Захаренко, кілька сотень черкащан, серед яких – бойові побратими, курсанти та викладачі Інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

Священики різних конфесій відправили поминальну службу.Черкащина провела в останню путь патріота і захисника Олександра Качура

Як повідомив заступник військового комісара області Олег Захаренко, Олександр Миколайович Качур брав участь у бойових діях на сході України, але під час виконання обов’язків, пов’язаних із проходженням військової служби на полігоні Широкий Лан (Миколаївська область), куди було виведено бригаду для відновлення бойової здатності, 25 липня отримав смертельне поранення в результаті вибуху міномета. Лікарі боролися за його життя, однак 2 вересня боєць помер.

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко вручив родичам загиблого відзнаку «За заслуги перед Черкащиною», якою його нагороджено посмертно.

Без сина залишилися батьки, без чоловіка – дружина, без батька – двоє синів. 20 вересня Олександру Качуру мало виповнитися 40 років