Депутати Маньківської районної ради провели змістовну сесію

08 вересня 2016, 12:09
Депутати Маньківської районної ради провели змістовну сесію6 вересня 2016 року голова Маньківської районної ради Володимир Вовк провів засідання десятої сесії районної ради.

У її роботі взяли участь депутат обласної ради Олександр Северин, голова районної державної адміністрації Ігор Віштак, помічник народного депутата України Валентин Балабак, сільські та селищні голови, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники районних установ, підприємств та організацій, представники засобів масової інформації.

На початку сесії виступив військовий комісар Маньківського райвійськкомату Олексій Острик, який доповів присутнім про напружену ситуацію на сході України, про роботу комісаріату та вручив орден \"За мужність\" 3-го ступеня учаснику АТО Петру Остроушку..Депутати Маньківської районної ради провели змістовну сесію

Потім слово для виступу взяв депутат обласної ради Олександр Северин та прозвітував про свою депутатську діяльність.

За традицією перед початком розгляду питань порядку денного Володимир Вовк проінформував присутніх про роботу районної ради в міжсесійний період.

Затвердивши питання порядку денного, депутати приступили до їх обговорення.

З інформацією про підсумки оздоровлення дітей влітку 2016 року виступив заступник голови районної державної адміністрації Олег Філіпчак. Він зазначив, що головний акцент оздоровчої кампанії 2016 року було зроблено на організацію відпочинку дітей на території району в пришкільних таборах, таборах праці і відпочинку та в позаміському оздоровчому таборі «Дивокрай». За підсумками кампанії відпочинковими та оздоровчими послугами було охоплено 2086 дітей району, що склало 78% дітей від загальної кількості. Значна увага приділялася дітям, які потребували особливої соціальної уваги та підтримки. А це 986 дітей пільгових категорій. Депутати Маньківської районної ради провели змістовну сесію

Оздоровлення та відпочинок дітей району здійснювалося за рахунок коштів державного, обласного, місцевого бюджетів, профспілкових комітетів та батьків. Зокрема, з районного бюджету було використано кошти в сумі 536,8 тис.грн.Сільськими та селищними радами придбано 62 путівки для дітей пільгової категорії, 23 путівки придбано організхаціями, 35 - за кошти батьків.

За кошти Державного бюджету 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, було направлено в Український дитячий центр «Молода Гвардія». Підбір та направлення дітей в цей оздоровчий заклад ще триває, адже він працює круглорічно. Ще троє дітей району нині відпочивають в Міжнародному центрі «Артек» (Київська область) тощо.Депутати Маньківської районної ради провели змістовну сесію

Потім депутати внесли зміни до Положення про порядок призначення стипендій районної ради учням-переможцям ІІІ, ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, ІІ, ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, переможцям обласної Спартакіади школярів та ряду районних програм: «Обдарованість» на 2011-2016 роки; комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки; програми профілактики злочинності у Маньківському районі на 2016-2020 роки; районної програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Маньківському районі на 2016-2020 роки.

На сесії також розглядалося питання про внесення змін до рішення районної ради від 24.12.2015 № 3-10/VII «Про районний бюджет на 2016 рік». Після активного обговорення запропонованих змін депутати ухвалили рішення про виділення коштів Маньківській центральній районній лікарні на проведення термомодернізації покрівлі головного корпусу з улаштуванням шатрового даху з термобар’єром; відділу культури в сумі 85 489 грн на придбання електрообладнання (світлові прилади) для районного центру культури і дозвілля; фінансовому управлінню - 17 500 грн. для передачі субвенції обласному бюджету на придбання відеолапараскопічної стійки з набором ендоскопічних інструментів для КЗ «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради», управлінню соціального захисту населення - 178 000 грн. для надання цільової матеріальної допомоги для придбання легкового автомобіля жителям Маньківського району, які є інвалідами війни – учасниками бойових дій та ін.Депутати Маньківської районної ради провели змістовну сесію

Також за клопотанням відділу освіти райдержадміністрації народні обранці прийняли рішення відзначити одноразовою грошовою винагородою учнів Маньківської дитячо-юнацької спортивної школи, чемпіонів та призерів обласних змагань з різних видів спорту та тренерів, які здійснювали їх підготовку.

У ході сесії депутати надали дозвіл відділу освіти райдержадміністрації на розміщення Кривецької ЗОШ І-ІІ ступенів Маньківської районної ради в приміщенні Кривецького дошкільного навчального закладу «Берізка».

Депутати одноголосно затвердили ряд процедурних питань щодо затвердження технічної документації із землеустрою щодо нормативної грошової оцінки окремих земельних ділянок.

Також народні обранці підтримали звернення депутатів Черкаської обласної ради до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо реформування сільськогосподарського землекористування, з яким виступив уповноважений представник фракції районної ради ВО «Черкащани» Олександр Попелюх, та підтримали клопотання Вікторівської сільської ради та клопотання до Черкаської обласної ради щодо подання до Верховної Ради України про перейменування с. Поминик на с. Вікторівка, з яким виступив голова районної ради Володимир Вовк.

Усі розглянуті на сесії питання знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.