Президія обласної ради сформувала порядок денний восьмої сесії

14 вересня 2016, 21:08
Президія обласної ради сформувала порядок денний восьмої сесії 14 вересня 2016 року проведено засідання президії обласної ради, на якому сформовано порядок денний восьмої сесії обласної ради, що відбудеться днями. Вів засідання голова обласної ради Олександр Вельбівець.

У роботі президії взяв участь голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

До розгляду членам президії було запропоновано 26 питань. Засідання розпочалося із внесення змін до низки рішень обласної ради. Зокрема, це стосувалося Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2016 рік; обласної програми підвищення якості шкільної природно-математичної освіти на період до 2021 року; обласної програми розвитку громадянського суспільства на період до 2019 року; Програми розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2016 роки. Було підтримано зміни до рішення обласної ради від 26.06.2012 № 16-10/VI «Про заснування обласної стипендії перспективним спортсменам області» і до рішення обласної ради від 03.03.2006 № 27-14/IV «Про встановлення обласних персональних стипендій».

Президія обласної ради сформувала порядок денний восьмої сесіїОкремо було прийнято рішення, яким рекомендовано включити до порядку денного сесії питання щодо створення Агенції регіонального розвитку Черкаської області.

Потім розглянуто блок питань, що стосувалися екології та природно-заповідного фонду. Члени президії надали згоду КП \"Водоканал\" Тальнівської міської ради на користування ділянками надр з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, родовища прісних підземних вод в адмінмежах Здобутківської сільської ради Тальнівського району та Тальнівської міської ради; ТОВ \"Напої Плюс\" м. Жашків на користування ділянками надр Жашківського родовища з метою видобування питних підземних вод та внесли зміни до рішення обласної ради від 25 березня 2016 року про надання гірничого відводу ТОВ «Відродження» для розробки Жашківського-1 родовища суглинків.

Президія обласної ради сформувала порядок денний восьмої сесіїВ центрі уваги були питання про території та об’єкти природно-заповідного фонду області. Мова, зокрема, йшла про гідрологічний заказник місцевого значення «Білоусівський» Драбівського району, де рішенням обласної ради пропонується розширити його межі у відповідності до вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

Члени президії підтримали також клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії по ПАТ «Племінний завод дослідне господарство «Золотоніське».

Президія обласної ради сформувала порядок денний восьмої сесіїБільше півтора десятка питань у порядку денному президії – управління майном обласної комунальної власності.

Одним з основних – розгляд проекту Програми приватизації обєктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області, управління якими здійснює Черкаська обласна рада, на 2016-2017 роки. З прийняттям цієї програми очікуються надходження більше 2 млн. 500 тисяч грн., які стовідсотково зараховуються в бюджет розвитку.

Інформував присутніх з цього питання начальник управління майном обласної комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров.

Запропонований проект рішення і програму приватизації було рекомендовано внести до порядку денного сесії.

Президія обласної ради сформувала порядок денний восьмої сесіїВіталій Петров інформував ще з низки питань управління майном. Члени президії підтримали проекти рішень, що стосуються закладів культури і якими передбачено зміну найменувань обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, академічного театру ляльок обласної ради та затвердження їхніх Статутів у новій редакції у відповідності до вимог законодавства.

Вони також підтримали окреме рішення щодо зміни найменування комунального підприємства «АЕРОПОРТ ЧЕРКАСИ» на комунальне підприємство «АЕРОПОРТ ЧЕРКАСИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» та затвердження Статуту в новій редакції; розглянули і дали згоду на передачу в оренду частини вільного майна цього комунального підприємства.

Не викликали заперечень проекти рішень про прийняття до спільної власності територіальних громад області Маньківського поліграфічного підприємства, а також прийняття на баланс газопроводу середнього тиску, що розташований в м. Умань на території гуманітарно-економічного коледжу, та частини зовнішньої мережі теплопостачання, що пролягає через територію обласного центру медико-санітарної експертизи, що входять до сфери управління обласної ради.

Президія обласної ради сформувала порядок денний восьмої сесіїОкрім того, розглянуто і підтримано проекти рішень щодо списання, передачі і оренди майна комунальної власності, а також внесення змін до рішень обласної ради, що стосуються створення і роботи комісій, що займаються припиненням діяльності ряду комунальних підприємств або розмежування і оцінки майна тощо.

Серед наступних питань, що підтримано і внесено до порядку денного сесії, – інформація регіонального відділення Фонду державного майна України по Черкаській області щодо передачі в оренду приміщень державного підприємства «Черкаський державний центр науки, інновацій та інформатизації»; внесення змін до складу комісії обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих; клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування; створення тимчасової контрольної комісії з перевірки використання коштів, які залучаються із державного та місцевих бюджетів для виконання ремонтних робіт доріг державного значення.

Президія обласної ради сформувала порядок денний восьмої сесіїВнесено до порядку денного сесії звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо виділення з державного бюджету додаткових коштів освітньої та медичної субвенцій; до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та Голови Верховної Ради України Парубія А.В. щодо необхідності підвищення розмірів соціальних стандартів та гарантій; звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України Парубія А.В. та Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б щодо запровадження єдиного прямого оподаткування всіх сільгоспвиробників та низки інших.

Таким чином, після обговорення і результативного голосування за кожне питання було сформовано порядок денний чергової восьмої сесії обласної ради.