В роботі восьмої сесії обласної ради оголошено перерву

16 вересня 2016, 20:20
В роботі восьмої сесії обласної ради оголошено перерву 16 вересня 2016 року розпочала роботу восьма сесія обласної ради. Відкрив пленарне засідання та вів його голова обласної ради Олександр Вельбівець.

У роботі пленарного засідання взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, заступники голови та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови районних рад і райдержадміністрацій, міські голови, керівники правоохоронних органів, представники громадськості та засобів масової інформації.

Сесія розпочалася хвилиною мовчання, якою присутні вшанували пам\'ять всіх борців за незалежність України та загиблих учасників антитерористичної операції та мирних жителів.В роботі восьмої сесії обласної ради оголошено перерву

Потім слово було надано заступнику голови обласної виборчої комісії Валентині Габ, яка оголосила про обрання депутатом обласної ради за виборчим списком політичної Партії «Відродження» Олега Кашка замість вибулого депутата.

У відповідності до Регламенту обласної ради депутати-представники фракцій і позафракційні використали відведений час для проголошення звернень і заяв.

Таким правом скористалися голова фракції БПП «Солідарність» Костянтин Омаргалієв, який озвучив текст звернення депутатів Черкаської обласної ради до Верховної Ради України щодо нелегітимності виборів до Державної Думи Російської Федерації на території Автономної Республіки Крим.

В роботі восьмої сесії обласної ради оголошено перервуПредставник фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання \"ЧЕРКАЩАНИ\" Олександр Коваленко оголосив звернення до в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Д. О. Мироненка щодо отримання КСП «Родниківка» Уманського району дозволу на розробку проекту землеустрою, а також до начальника управління агропромислового розвитку облдержадміністрації І. Л. Колодки та начальника Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в області Л. А. Радняної щодо пришвидшення реформування системи контрольних органів у сільському господарстві області.

Голова цієї фракції Анатолій Підгорний озвучив звернення депутатів Черкаської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо скасування постанови КМУ від 25.11.2015 № 1024 «Про затвердження нормативу забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тисяч населення».В роботі восьмої сесії обласної ради оголошено перерву

Представник Радикальної партії, депутат обласної ради Вадим Гайович – про утворення комісії, яка б провела експертизу газової суміші, що подається черкащанам на побутові потреби, та визначила реальну собівартість газу, що споживається громадою, щоб була встановлена фактична її вартість.

Представник фракції ВО «Свобода» Сергій Воронов оголосив депутатські запити щодо виділення земельних ділянок працівникам соціальної сфери села Томашівка Кам’янського району, та щодо поновлення розслідування по факту вбивства громадянина В. Степіка в Золотоніському районі.

Розгляд цих звернень і запитів було поставлено на голосування щодо включення їх до переліку питань для обговорення і прийняття рішень сесії.

В роботі восьмої сесії обласної ради оголошено перервуСкористалися правом оголосити звернення і заяви ще ряд депутатів, після чого було затверджено порядок денний пленарного засідання в цілому.

Першими депутати розглянули внесення змін до низки рішень обласної ради. Ними підтримано зміни до Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2016 рік; обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року; обласної програми розвитку громадянського суспільства на період до 2019 року; Програми розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012 2016 роки; до рішень про заснування обласної стипендії перспективним спортсменам області і щодо встановлення обласних персональних стипендій.

Окремо було прийнято рішення про Агенцію регіонального розвитку Черкаської області.

В роботі восьмої сесії обласної ради оголошено перервуПотім розглянуто питання, що стосувалися екології та природно-заповідного фонду. Депутати надали згоду КП \"Водоканал\" Тальнівської міської ради на користування ділянками надр з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, родовища прісних підземних вод в адмінмежах Здобутківської сільської ради Тальнівського району та Тальнівської міської ради; ТОВ \"Напої Плюс\" м. Жашків на користування ділянками надр Жашківського родовища з метою видобування питних підземних вод та внесли зміни до рішення обласної ради від 25.03.2016 про надання гірничого відводу ТОВ «Відродження» для розробки Жашківського-1 родовища суглинків.

В роботі восьмої сесії обласної ради оголошено перерву Підтримано також рішення про території та об’єкти природно-заповідного фонду області.

Більше півтора десятка питань у порядку денному сесії – управління майном обласної комунальної власності.

Прийнято рішення з питань, що стосувалися списання, передачі і оренди майна комунальної власності, а також внесення змін до рішень обласної ради щодо створення і роботи комісій, що займаються припиненням діяльності ряду комунальних підприємств або розмежування і оцінки майна тощо.

Необхідну кількість голосів отримали проекти рішень зі зміни найменувань обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, академічного театру ляльок обласної ради та затвердження їхніх Статутів у новій редакції у відповідності до вимог законодавства; комунального підприємства «АЕРОПОРТ ЧЕРКАСИ» на комунальне підприємство «АЕРОПОРТ ЧЕРКАСИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» та затвердження Статуту в новій редакції; розглянули і дали згоду на передачу частини вільного майна цього комунального підприємства в оренду тощо.В роботі восьмої сесії обласної ради оголошено перерву

Багато уваги депутати приділили проекту Програми приватизації обєктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області, управління якими здійснює Черкаська обласна рада, на 2016-2017 роки, адже розглядали кожний внесений пункт пооб’єктно. Однак запропонована програма не набрала необхідної кількості голосів.

Розглянувши ще ряд питань, в роботі сесії оголошено перерву.