На сесії Драбівської районної ради заслухано звіт про виконання бюджету та затверджено ряд важливих питань

16 вересня 2016, 20:05
На сесії Драбівської районної ради заслухано звіт про виконання бюджету та затверджено ряд важливих питань 16 вересня 2016 року відбулося пленарне засідання 9 сесії Драбівської районної ради, яку провів її голова Володимир Дзега. У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Іван Гайдай, начальники управлінь і відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ і організацій, сільські, селищні голови, представники правоохоронних органів, засобів масової інформації та громадськість району.

Передувало сесії засідання постійних комісій та президії районної ради, на яких детально опрацьовано всі питання порядку денного.

На початку роботи із зверненням до депутатів районної ради виступила головний лікар ЦРЛ Світлана Бойко, яка попросила сприяння у вирішенні капітального ремонту санітарного автомобіля.

На сесії Драбівської районної ради заслухано звіт про виконання бюджету та затверджено ряд важливих питаньРозпочалася робота сесії із розгляду програм. Зокрема, затверджено районну Програму національно-патріотичного виховання дітей та шкільної молоді на 2016 -2020 роки та Програму модернізації систем одержання та обробки інформації Драбівського відділення Золотоніської ОДПІ Головного управління Державної фіскальної служби в Черкаській області на 2016 - 2017 роки; внесено зміни до Програми «Шкільний автобус» на 2016 – 2018 роки; районної комплексної програми «Турбота» на 2014 - 2020 роки та Програми модернізації комунальної теплоенергетики Драбівського району на 2015 - 2017 роки.

У ході пленарного засідання депутати заслухали і затвердили звіт начальника фінансового управління райдержадміністрації Тетяни Близнюк про виконання районного бюджету за І півріччя 2016 року та внесли зміни до рішення районної ради від 23.12.2015 № 2-4/VІІ «Про районний бюджет на 2016 рік».

На сесії Драбівської районної ради заслухано звіт про виконання бюджету та затверджено ряд важливих питаньТакож затвердили Положення про Трудовий архів Драбівського району та Статути Драбівського районного Будинку дитячої творчості і Жорнокльовівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад», внесли зміни до Статуту Драбівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів імені С.В.Васильченка - гімназія».

Народні обранці підтримали проект рішення про встановлення додаткових пільг з оплати за навчання в Драбівській дитячій школі мистецтв на 2016 - 2017 навчальний рік, згідно якого від сплати за навчання звільняються діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, які прибули на тимчасове проживання до району з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, діти, батьки яких є учасниками антитерористичної операції. На сесії Драбівської районної ради заслухано звіт про виконання бюджету та затверджено ряд важливих питань

У ході роботи надано дозвіл комунальному підприємству «Драбівські теплові мережі» на виготовлення проектно-кошторисної документації щодо реконструкції котельні.

Крім того, розглянуто низку земельних питань та тих, що стосуються управління майном районної комунальної власності.

На розгляд сесії було внесено 26 питань, 2 з яких у процесі роботи відхилено. З решти питань порядку денного роботи сесії районної ради схвалено відповідні рішення.

На сесії Драбівської районної ради заслухано звіт про виконання бюджету та затверджено ряд важливих питаньЧергове засідання сесії відбулося у нестандартному режимі: поіменне голосування проводилося за допомогою системи електронного голосування «Рада-голос». Депутати відмітили мобільність та зручність системи електронного голосування.

На завершення голова районної ради Володимир Дзега зачитав депутатам відповіді на їх звернення до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, орендарів земельних ділянок району, сільських, селищних рад щодо розпаювання земель державної власності та до Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України щодо впровадження мораторію на підвищення з 1 липня 2016 року тарифів на житлово-комунальні послуги.

Після пленарного засідання районної ради, відповідно до плану роботи, проведено робочу нараду з сільськими головами.