Чергова сесія Тальнівської районної ради підтвердила конструктивну роботу її депутатського корпусу

23 вересня 2016, 19:09
Чергова сесія Тальнівської районної ради підтвердила конструктивну роботу її депутатського корпусу23 вересня 2016 року відбулася сесія Тальнівської районної ради, яку провела її голова Валентина Любомська. В роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Василь Клименко, депутати обласної ради Анатолій Підгорний та Анатолій Скіченко.

Перед початком сесії депутати та присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого в серпні цього року на сході України героя АТО Івченка Василя Васильовича із с. Папужинці та учасника АТО Щербенка Олександра Олексійовича, який трагічно загинув 21 вересня, а також бійців і мирних жителів, які загинули в зоні проведення АТО.

Голова районної ради спільно із головою райдержадміністрації привітали депутата районної ради Миколу Дмитровича Скіченка із 70-річчям від дня народження, яке співпало з днем проведення сесії. Вони також вручили подяки від командування військових частин за моральну та матеріальну підтримку військовослужбовців депутатам районної ради Павлу Лаціні та Сергію Тульчинському, а також Лоташівському сільському голові Сергію Поліщуку.

За дорученням обласної ради та обласної державної адміністрації керівники району вручили Почесну відзнаку «За заслуги» депутату Черкаської обласної ради Анатолію Скіченку.

Чергова сесія Тальнівської районної ради підтвердила конструктивну роботу її депутатського корпусуПотім депутати продовжили роботу пленарного засідання та, врахувавши пропозиції, внесені на засіданнях профільних постійних комісій та президії, затвердили порядок денний сесії.

Після розгляду прийнято рішення з низки питань: про хід виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за І півріччя 2016 року; про виконання районного бюджету за І півріччя 2016 року; про внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2015 № 2-4/УІІ «Про районний бюджет на 2016 рік» із змінами; про районну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2016-2020 роки; про районну комплексну Програму підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів у Тальнівському районі на 2016-2017 роки; про Програму удосконалення роботи органів виконавчої влади в Тальнівському районі на 2016-2017 роки; про внесення змін до районної програми «Турбота»на 2015-2020 роки; про хід виконання Програми стабілізації та розвитку галузі тваринництва в Тальнівському районі на 2011-2020 роки; про хід виконання Програми створення та функціонування Центру надання адміністративних послуг в Тальнівському районі на 2013-2020 роки; про хід виконання Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв у Тальнівському районі на 2015-2018 роки.

Окремі питання стосувалися медичної сфери. Прийнято рішення про реорганізацію Тальянківської і Веселокутської сільських лікарських амбулаторій в амбулаторії загальної практики сімейної медицини і надано дозвіл Тальнівській центральній районній лікарні на списання з балансу основних засобів.

Чергова сесія Тальнівської районної ради підтвердила конструктивну роботу її депутатського корпусуА ще депутати погодили призначення директора Тальнівської дитячої музичної школи; затвердили звіт про незалежну (експертну) оцінку об’єкта, що належить до спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району; внесли зміни до рішення районної ради від 31.01.2007 № 8-4 «Про регіональну премію імені Федора Мицика».
Прийнято рішення про переукладання договорів оренди майна спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району; про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок; про затвердження статуту Колодистенського навчально-виховного комплексу «дошкільний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»; про внесення змін до статутів навчальних закладів району; про внесення змін до установчих документів Тальнівського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Окремо розглянуто і підтримано звернення депутатів Черкаської обласної ради до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо реформування сільськогосподарського землекористування.

Голова районної ради Валентина Любомська проінформувала присутніх про отримані відповіді на запити, що були подані раніше депутатами районної ради.

Потім було заслухано ряд керівників структурних підрозділів виконавчої влади. Зокрема, про стан вирішення звернень учасників АТО щодо надання їм земельних ділянок інформував начальник відділу Держгеокадастру у Тальнівському районі Геннадій Сикалов.

Заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Гудзенко проінформувала про стан забезпечення пільгових категорій населення району пільгами на проїзд, а начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Коваль – про дотримання вимог чинного законодавства в галузі освіти району щодо своєчасної виплати заробітної плати та виконання інших фінансових зобов’язань.

Депутати заслухали також інформацію начальника відділу культури райдержадміністрації Альони Качур про стан готовності районного будинку культури до опалювального сезону 2016-2017 років.