«Здорова нація – сильна країна. Молодь обирає спорт»

03 жовтня 2016, 12:05
«Здорова нація – сильна країна. Молодь обирає спорт»Минулими вихідними на Лисянщині пройшов турнір на «Кубок депутата Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця» з міні-футболу, організований з ініціативи та за сприяння голови обласної ради, футбольної федерації області та за участі інших активістів і благодійників.

Всього у турнірі взяли участь 13 шкільних футбольних команд із усього району.

Також на спортивне свято завітали перший заступник голови федерації футболу області Володимир Фощій, голова Лисянської райдержадміністрації Володимир Павличук, селищний голова Олександр Короленко, начальник відділу освіти РДА Лілія Гнатюк, вчителі та вболівальники.«Здорова нація – сильна країна. Молодь обирає спорт»

Розпочалися змагання на новому футбольному полі на базі Лисянської загальноосвітньої школи №2 з невеличкої розминки юних гравців, жеребкуванням та урочистим привітанням учасників зі стартом нового футбольного турніру.

На переконання голови обласної ради, організатора турніру Олександра Вельбівця започатковані змагання будуть щорічними та мають стати додатковим стимулом для школярів у їхніх заняттях футболом.

«Здорова нація – сильна країна. Молодь обирає спорт»– Кілька років тому, працюючи головою райдержадміністрації мною було започатковано турнір на «Кубок голови Лисянської районної державної адміністрації», що набув популярності серед школярів району та до сьогодні проводиться завдяки тепер вже новому голові… Відчуваючи запит наших юних футболістів на проведення подібних змагань, задля пошуку і відзначення талановитих гравців, популяризації здорового способу життя й активного дозвілля серед наших школярів, а також з метою формування молодіжної футбольної команди району ініціюю сьогоднішній турнір, – наголосив Олександр Іванович.

Він також принагідно привітав усіх педагогів району та особисто тих, які прибули разом зі своїми вихованцями на змагання, із Днем освітянина, побажав усім присутнім позитивних вражень і захоплюючого футбольного свята.«Здорова нація – сильна країна. Молодь обирає спорт»

Після визначення турнірних груп змагань, частина команд переїхали на футбольне поле ЗОШ №1.

Майже чотири години напруженої боротьби між командами-учасниками виявили безсумнівних переможців і фаворитів турніру. Отож, за підсумками футбольного протистояння дипломом за ІІІ місце отримала команда-господар поля – Лисянської ЗОШ №2; ІІ призове місце та диплом виборола команда Хижинського НВК ім. Є.К. Тищика, а беззаперечним переможцем турніру та володарем «Кубку депутата Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця» і диплому за І місце стала шкільна команда Вотилівського НВК ім. М.В. Галкіна.

«Здорова нація – сильна країна. Молодь обирає спорт»Окрім того Олександр Вельбівець відзначив грошовими нагородами суддів турніру; дипломами і подарунками – кращого гравця, бомбардира та голкіпера, а також подарував усім командам-учасникам солодкі набори і футбольні м’ячі.

Подарунки призерам змагань від імені федерації футболу області вручив Володимир Фощій.

«Сьогодні наші команди показали високий клас і довели, що футбол для кожного з вас не лише вид спорту, але – улюблена гра. Сподіваюсь, що ви збережете цей запал до наступних змагань, а спрага до нових перемог стимулюватиме до щоденних тренувань. Адже спорт повинен бути невід’ємною частиною вашого життя», – відзначив Олександр Вельбівець.

Фоторепортаж