Постійна комісія обласної ради розглянула питання змін до бюджету та управління майном

03 жовтня 2016, 19:01
Постійна комісія обласної ради розглянула питання змін до бюджету та управління майномГолова постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики Наталія Кравцова 3 жовтня 2016 року провела її засідання.

В роботі комісії взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Спочатку члени комісії заслухали інформацію директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Кравченко з приводу внесення змін до рішення обласної ради від 29.12.2015 №2-3/VII «Про обласний бюджет на 2016 рік» щодо збільшення призначень загального фонду по головних розпорядниках коштів обласного бюджету на 23 248,5 тис. грн. для забезпечення виплати заробітної плати та розрахунків за енергоносії та комунальні послуги за рахунок внесення змін до доходної частини загального фонду обласного бюджету у сумі 59 026,393 тис. грн. та підтримали ці зміни.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання змін до бюджету та управління майномПотім заслухали начальника управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігоря Колодку про створення комунального підприємства «РЕГІОНАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНИЙ ЦЕНТР РОЗВИТКУ БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНИХ КООПЕРАТИВІВ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Обґрунтовуючи проект рішення, він зазначив, що комунальне підприємство створюється з метою задоволення суспільних потреб територіальних громад області в отриманні якісної продукції за доступними цінами та розвитку сільських територій через розбудову інфраструктури кооперативного сегмента аграрного ринку і фінансується Європейським Союзом у рамках грантової програми ЄС \"Підтримка політики регіонального розвитку в Україні\".

Правовою підставою для розроблення проекту рішення, крім законодавства, є грантовий договір від 14.01.2015 №2014/348-429, укладений між виконавцем проекту та Європейською Комісією, рішення Черкаської обласної ради від 24.04.2015 № 39-4/VI \"Про програму підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 року\".

Постійна комісія обласної ради розглянула питання змін до бюджету та управління майномФінансування комунального підприємства буде здійснюватися за рахунок його господарської діяльності, коштів обласного, місцевих бюджетів, грантодавців та інших джерел, не заборонених законодавством.

Значну увагу було приділено розгляду проекту рішення обласної ради \"Про затвердження Порядку проведення конкурсного відбору керівників підприємств, установ, закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області\". Членам комісії його презентував начальник управління майном обласної комунальної власності Віталій Петров.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання змін до бюджету та управління майномВ інформації він повідомив, що такий Порядок конкурсного відбору спрямовано на встановлення прозорого, конкурентного, демократичного та чітко врегульованого порядку визначення кандидатур на посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області на конкурсних засадах та дасть можливість здійснювати ефективний контроль за процедурою (вибором) кандидата на посаду керівника суб’єкта господарювання.

Його прийняття забезпечить досягнення вищезазначених цілей, дозволить здійснювати функції з управління суб’єктами господарювання, засновником яких є Черкаська обласна рада, відповідно до норм чинного законодавства України та гарантуватиме забезпечення гласності і прозорості при призначенні на посади керівників.

Члени комісії розглянули також питання щодо оренди комунального майна бюджетними установами та передачі майна.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання змін до бюджету та управління майномБуло підтримано проект рішення з надання дозволу КП \"Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності\" на передачу в оренду згідно з чинним законодавством України Черкаському обласному контактному центру та Департаменту регіонального розвитку Черкаської облдержадміністрації нежитлових приміщень в адміністративній будівлі за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 185.

Одноголосно підтримано проект рішення про передачу майна комунальної власності, в тому числі, щодо передачі з балансу Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації на баланс комунального закладу \"Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради\" закінчений будівництвом об’єкт \"Реконструкція поліклініки під перинатальний центр КЗ \"Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради\" по вул. Менделєєва, 3 в м. Черкаси\"

Розглянуті проекти рішень рекомендовано включити до порядку денного сесії обласної ради.

Завершилося засідання розглядом і внесенням змін до Методики розрахунку орендної плати за оренду майна обласної комунальної власності та пропорції її розподілу.