Постійна комісія обласної ради розглянула питання порядку денного і рекомендувала їх на пленарне засідання

04 жовтня 2016, 15:15
Постійна комісія обласної ради розглянула питання порядку денного і рекомендувала їх на пленарне засідання4 жовтня 2016 року голова постійної комісії обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Костянтин Омаргалієв провів її засідання.

В роботі постійної комісії взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Одним із перших члени комісії підтримали проект внесення змін до рішення обласної ради від 29.12.2015 № 2-3/VII «Про обласний бюджет на 2016 рік», з якими ознайомила
директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання порядку денного і рекомендувала їх на пленарне засіданняЗокрема, йдеться про те, що за рахунок внесення змін до доходної частини загального фонду обласного бюджету у сумі 59 026,393 тис. грн. збільшуються призначення головним розпорядникам коштів обласного бюджету, а саме: управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації – 2 808,4 тис. грн., управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації – 3 991,730 тис. грн., управлінню освіти і науки облдержадміністрації – 3 209,254 тис. грн., управлінню культури облдержадміністрації – 24,990 тис. грн.., управлінню цивільного захисту облдержадміністрації – 500,0 тис. грн.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання порядку денного і рекомендувала їх на пленарне засідання Окрім того, такі призначення передбачено також Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації – 11 012,0 тис. грн., Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації – 957,923 тис. грн., Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації – 100,0 тис. грн.,Службі у справах дітей облдержадміністрації – 603,0 тис. грн., тощо.

Потім заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Людмила Довга ознайомила присутніх із заходами програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області, що пропонується прийняти сесією обласної ради на 2016 – 2020 роки.

Її інформацію доповнили директор Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Демиденко, начальник відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Віктор Маламуж та керівник Черкаського обласного благодійного фонду «ЕКО-ЦЕНТР» Олена Литвинова.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання порядку денного і рекомендувала їх на пленарне засіданняВ ході обговорення було зазначено, що програма підготовлена управлінням екології та природних ресурсів облдержадміністрації. За основу взято проект програми, розроблений Черкаським обласним благодійним фондом \"Еко-Центр\", який опрацьовано спільно зі структурними підрозділами облдержадміністрації, територіальними органами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в області.

Прийняття програми дасть можливість створити ефективний, дієвий, економічно вигідний, суспільно прийнятний, цивілізований механізм зменшення чисельності безпритульних тварин гуманним методом за рахунок коштів державного бюджету, місцевих бюджетів, коштів міжнародної технічної допомоги та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання порядку денного і рекомендувала їх на пленарне засіданняРозглянули члени комісії і ряд профільних питань. Зокрема, про надання погодження ПАТ \"Українська залізниця\" на користування ділянками надр з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, південної ділянки Хлистунівського родовища магматичних порід; про надання гірничого відводу ТОВ \"Монастирищенський цегельний завод\" для розробки Аврамівського-1 родовища суглинків; про надання гірничого відводу ТОВ \"Черкаси-кар’єр\" для розробки Червонослобідського родовища пісків; про надання погодження КП \"Управління водопровідно-каналізаційного господарства\" м. Канів на користування ділянками надр з метою видобування питних підземних вод Канівського родовища.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання порядку денного і рекомендувала їх на пленарне засіданняУсі питання порядку денного рекомендовано до розгляду на пленарному засіданні обласної ради.

Завершилося засідання комісії розглядом листів прокуратури Черкаської області щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) на земельні ділянки, які знаходяться на територіях природно- заповідного фонду.