Програму відновлення, реконструкції та утримання автомобільних доріг комісія обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства пропонує зняти з контролю

05 жовтня 2016, 15:18
Програму відновлення, реконструкції та утримання автомобільних доріг  комісія обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства пропонує зняти з контролю5 жовтня 2016 року голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Володимир Кокодзей провів її засідання, на якому розглянуто ряд питань, що плануються на чергову сесію.

Серед них членам комісії запропоновано два проекти рішень, що стосуються проблем з фінансуванням, ремонтом, утриманням доріг на Черкащині.

Виконуючий обов’язки начальника управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу облдержадміністрації Сергій Синільник ознайомив із змінами до обласної програми фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією Черкаської області, на 2016-2018 роки, що була затверджена рішенням обласної ради у серпні цього року.

Це стосується розділу V „Джерела та порядок фінансування Програми”, який пропонується доповнити новим абзацом такого змісту: «Служба автомобільних доріг у Черкаській області може залучати кошти субвенції місцевих бюджетів до обласного бюджету на виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт доріг загального користування державного значення».Програму відновлення, реконструкції та утримання автомобільних доріг  комісія обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства пропонує зняти з контролю

Інший проект стосується виконання рішення обласної ради від 23.07.2010 № 35-2/V «Про затвердження комплексної програми відновлення, реконструкції та утримання автомобільних доріг у Черкаській області на 2010- 2015 роки».

Інформував про виконання цієї програми в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Владислав Демиденко та доповнював його в.о. начальника управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу облдержадміністрації Сергій Синільник.Програму відновлення, реконструкції та утримання автомобільних доріг  комісія обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства пропонує зняти з контролю

Аналіз виконання цієї комплексної програми засвідчив, що хоч і не всі заходи, передбачені нею, виконані, але фінансування, що планувалося з різних джерел, припинилося. Окрім того, закінчився і термін її дії. Тому члени комісії погодилися і підтримали проект рішення про зняття програми з контролю.

Наступним питанням розглянуто внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік. З ними присутніх ознайомила директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

Члени комісії також підтримали та рекомендували до внесення на сесію проект рішення і Програми щодо регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016 – 2020 роки