Депутати профільної комісії розглянули бюджетні питання

05 жовтня 2016, 18:20
Депутати профільної комісії розглянули бюджетні питання5 жовтня 2016 року голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Світлана Легойда провела засідання комісії. У ньому також взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець та перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

У ході роботи депутати розглянули питання про внесення змін до обласної цільової програми з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та впровадження заходів з енергозбереження у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на 2015-2019 роки. За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валерія Данилевського, зміни викликані необхідністю розширення матеріально-технічної бази закладу у зв’язку із запланованим створенням першої в області військової кафедри.Депутати профільної комісії розглянули бюджетні питання

Наступним присутні обговорили і підтримали внесення до порядку денного чергової сесії питання про перерозподіл та використання коштів для надання одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів обласного бюджету, а також внесення змін до обласної програми фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією Черкаської області, на 2016-2018 роки.

Детально депутати розглянули запропоновані Департаментом фінансів облдержадміністрації зміни до обласного кошторису на 2016 року. Зокрема, за словами директора профільного департаменту Наталії Кравченко, змінами передбачений розподіл додаткових коштів, що акумулювались за рахунок перевиконання дохідної частини бюджету; перерозподіл коштів по головних розпорядниках коштів у межах затверджених видатків; надходжень від субвенцій із місцевих бюджетів обласному та інші.