Провела засідання постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів

11 листопада 2016, 16:26
Провела засідання постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів11 листопада 2016 року провела засідання постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Вів засідання заступник голови постійної комісії Володимир Павличук.

На порядок денний було внесено питання про внесення змін до рішення обласної ради від 29.12.2015 року №2-3/VII «Про обласний бюджет на 2016 рік». Інформувала присутніх директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

У результаті комісія прийняла рішення підтримати та погодити розпорядження облдержадміністрації щодо виділення з резервного фонду обласного бюджету субвенції Маньківському районному бюджету на запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру, пов’язаної з аварійним станом фундаменту будівлі Маньківського навчально-виховного комплексу.

Провела засідання постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансівПо головних розпорядниках коштів:
Департаменту фінансів облдержадміністрації – на співфінансування ремонту доріг загального користування державного значення в сумі 1 699,255 тис. грн., з них за рахунок субвенцій з Канівського, Монастирищенського, Смілянського, Чигиринського, Черкаського районних бюджетів;
Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації – на виплату одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з проведенням антитерористичної операції в східних регіонах України, а також членам сімей осіб, загибель (смерть) яких пов’язана з виконанням обов’язків військової служби або з проходженням військової служби в особливий період, або на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни; а також для літніх людей та інвалідів системи соціального захисту;
Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації – збільшуються призначення по об’єкту „Технічне переоснащення перинатального центру КЗ «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради»;
Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації здійснюється перерозподіл видатків обласного бюджету у межах загального обсягу бюджетних призначень спеціального фонду (бюджет розвитку).

Вносяться зміни на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а за рахунок субвенції з Кам’янського районного бюджету збільшуються доходи спеціального фонду (бюджету розвитку) обласного бюджету та спрямовуються на об’єкт «Заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану р. Тясмин в адміністративних межах Кам’янського району (виготовлення проектно-кошторисної документації та отримання експертного звіту)»

Відповідно до звернень депутатів обласної ради вносяться зміни до переліку об’єктів, видатки на які у 2016 році будуть проводитися за рахунок субвенцій з обласного бюджету місцевим бюджетам (екологічні видатки).

Розглянуто і погоджено також ряд інших пропозицій і змін.