Депутати в порядку контролю заслухали хід виконання районної програми, що стосується учасників АТО, затвердили нові програми та внесли зміни до діючих

30 листопада 2016, 13:38
Депутати в порядку контролю заслухали хід виконання районної програми, що стосується учасників АТО, затвердили нові програми та внесли зміни до діючих29 жовтня 2016 року голова Маньківської районної ради Володимир Вовк провів засідання дванадцятої сесії районної ради.

У роботі сесії взяли участь помічник народного депутата України Валентин Балабак, сільські та селищні голови, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники районних установ, підприємств та організацій, представники засобів масової інформації.

За традицією перед початком розгляду питань порядку денного сесії Володимир Вовк прозвітував перед депутатським корпусом про роботу районної ради в міжсесійний період.

Депутати в порядку контролю заслухали хід виконання районної програми, що стосується учасників АТО, затвердили нові програми та внесли зміни до діючихПотім, затвердивши порядок денний сесії, депутати приступили до обговорення питань.

З інформацію про хід виконання районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки виступила начальник управління соціального захисту районної державної адміністрації Людмила Загородна. В своєму звіті Людмила Іванівна акцентувала увагу на санаторно-курортному оздоровленню учасників бойових дій в зоні АТО та їх психологічній реабілітації та відновленню психоемоційного стану в санаторно-курортних закладах України, забезпеченні житлом та робочими місцями.

Потім народні обранці затвердили ряд нових програм – реформування системи надання адміністративних послуг у Маньківському районі на 2017-2018 роки та вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення розвитку матеріально-технічної бази Уманської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління державної фіскальної служби у Черкаській області, збільшення надходжень до бюджету Маньківського району на 2016-2017 роки.

Депутати в порядку контролю заслухали хід виконання районної програми, що стосується учасників АТО, затвердили нові програми та внесли зміни до діючихНе обійшли увагою депутати внесення змін до вже діючих районних програм, а саме: підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2015-2016 роки; інформаційного забезпечення населення району на 2015-2016 роки та продовження терміну її дії на 2017-2018 роки; профілактики злочинності у Маньківському районі на 2016-2020 роки, удосконалення роботи органів виконавчої влади у Маньківському районі на 2015-2020 роки; розвитку загальної середньої освіти Маньківського району на 2008-2016 роки; «Обдарованість» на 2011-2016 роки та продовжили термін дії таких програм, як розвитку фізичної культури і спорту в районі на 2017 рік; розвитку футболу в Маньківському районі на 2017 рік; мобілізаційної підготовки на 2017 рік; низки районних програм в галузі «Освіта» на 2017-2020 роки та галузі «Охорона здоров’я» на 2017 рік.

На пленарному засіданні також розглядалося питання про внесення змін до рішення районної ради ради від 24.12.2015 № 3-10/VII «Про районний бюджет на 2016 рік».

Депутати в порядку контролю заслухали хід виконання районної програми, що стосується учасників АТО, затвердили нові програми та внесли зміни до діючихДепутати затвердили окремі питання щодо затвердження технічної документації із землеустрою щодо нормативної грошової оцінки ряду земельних ділянок та відправили на доопрацювання питання про затвердження технічної документації із землеустрою щодо нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 9,7500 га Держгеокадастру із земель державної власності в адмінмежах Харківської сільської ради.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення. Всі питання, що виносилися на розгляд чергової сесії районної ради, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.