Постійна комісія обласної ради розглянула і рекомендувала на пленарне засідання питання, що стосуються комунальної власності

02 грудня 2016, 17:52
Постійна комісія обласної ради  розглянула і рекомендувала на  пленарне засідання питання, що стосуються комунальної власності2 грудня 2016 року провела засідання постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики. Вела засідання Наталія Кравцова.

У її роботі взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Спочатку члени комісії розглянули організаційне питання – обрали секретарем комісії Володимира Костюченка та приступили до розгляду питань порядку денного.

Постійна комісія обласної ради  розглянула і рекомендувала на  пленарне засідання питання, що стосуються комунальної власностіПершим із них заслухали інформацію директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Кравченко про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік та підтримали їх.

Члени комісії дали згоду на прийняття з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області професійно-технічних навчальних закладів. Про це інформував начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський.

Наступними члени комісії розглянули низку питань, що стосуються комунальної власності. Зокрема, затвердили Типові договори оренди майна; Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану підприємства, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області; Порядок проведення конкурсу на право оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Черкаської області (проект регуляторного акта).

Підтримано проекти рішень про перелік суб’єктів (об’єктів) спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та управління ними; про оренду, передачу та порядок списання основних засобів і майна; про Порядок укладання контрактів з керівниками підприємств, установ, закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та затвердження типових форм контрактів; внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за оренду майна та ряд інших.

Постійна комісія обласної ради  розглянула і рекомендувала на  пленарне засідання питання, що стосуються комунальної власностіІнформував комісію начальник управління майном обласної комунальної власності Віталій Петров.

В ході роботи було заслухано керівників комунальних підприємств обласної комунальної власності, що мають збитки за підсумками фінансово-господарської діяльності за 9 місяців 2016 року: КП «Кам’янська центральна районна аптека № 29», КП «Аеропорт Черкаси», КП «Облпаливо».

Постійна комісія обласної ради  розглянула і рекомендувала на  пленарне засідання питання, що стосуються комунальної власностіЧлени комісії розглянули депутатський запит народного депутата України Петренка О.М. щодо необхідності скасування рішення Черкаської обласної ради від 19.02.2016 № 3-46/VII «Про звернення депутатів Черкаської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України та Національного банку України щодо передачі Черкаського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи» з державної власності до спільної власності територіальних громад Черкаської області з віднесенням його до сфери управління Черкаської обласної ради».

Питання порядку денного рекомендовано внести на обговорення і прийняття рішень сесією обласної ради.