В області відзначили людей особливої сили духу і життєвої витримки

02 грудня 2016, 19:34
В області відзначили людей особливої сили духу і життєвої витримкиНапередодні Міжнародного дня інваліда відбулося ряд заходів та зустрічей представників громадських організацій, колективів закладів соціального спрямування, представників влади та усіх небайдужих громадян, які не залишаються осторонь проблем людей із особливими потребами на Черкащині. До слова, на сьогодні в області налічується майже 80 тисяч осіб, які потребують особливої уваги з боку держави і суспільства. Та не дивлячись на всі свої проблеми вони не опускають рук. Ці люди повноцінно живуть, працюють і перемагають життєві обставини.

«Для нашої області, як і для держави в цілому, проблема захисту інвалідів набуває все більшого значення. Причин для цього, на жаль, достатньо. Це і Чорнобиль, і екологія, і виробничий травматизм та автомобільні аварії. А тепер ще додалася категорія військовослужбовців, які отримали поранення, обороняючи кордони України», – констатує голова обласної ради Олександр Вельбівець.В області відзначили людей особливої сили духу і життєвої витримки

1 грудня у приміщенні обласного художнього музею пройшла зустріч за участі представників влади, працівників соціальних служб та волонтерського активу, які є членами обласної організації ветеранів. Під час заходу відбулося відзначення кращих волонтерів-інвалідів, які попри власні життєві труднощі й вади здоров’я знаходять час і внутрішні сили допомагати іншим людям з особливими потребами.

Представляючи номінантів обласного конкурсу волонтерів голова організації ветеранів Володимир Веретільник відзначив заслуги кожного із членів організації, вручив цінні подарунки та подякував за їх невтомність і щире серце.В області відзначили людей особливої сили духу і життєвої витримки

Слова щиросердної вдячності за активну громадську позицію і небайдужість до тих, хто потребує особливої опіки, висловив присутнім волонтерам Олександр Вельбівець та вручив Почесні грамоти обласної ради. Голова обласної ради також запевнив, що дана ним обіцянка на початку року, при першій зустрічі із ветеранським активом в обласному госпіталі – відремонтувати дах приміщення – вже найближчим часом буде виконана і всі ремонтні роботи будуть завершені.

Сьогодні, 2 грудня, у приміщенні Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації пройшли заходи за участі представників колективів інтернатних закладів, територіальних центрів та підприємств, де працюють люди із обмеженими фізичними можливостями, а також громадських організацій, комунальних установ та представників обласної влади.В області відзначили людей особливої сили духу і життєвої витримки

На початку офіційної частини, гості зустрічі мали нагоду ознайомитись із виставкою робіт підопічних згаданих закладів та продукцією підприємств, обговорити проблемні питання чи потреби категорійних громадян.

– Незважаючи на проблеми, а швидше всього – наперекір їм, ви живете, працюєте і творите. Сила вашого духу долає усі життєві перешкоди. Тому кожен із вас заслуговує на повагу й щире захоплення з боку інших. Підтвердженням цьому, на мою думку, є презентована виставка виробів, з якою ми ознайомилися. Відверто кажучи, я надзвичайно вражений вашою майстерністю. І водночас здивований і захоплений вашою внутрішньою силою, натхненням та наполегливістю, – відзначив Олександр Вельбівець, звертаючись до присутніх.В області відзначили людей особливої сили духу і життєвої витримки

Він також зауважив, що обласна влада ніколи не залишалась осторонь проблем. Зокрема, в області діє ряд обласних програм, що забезпечують потреби категорійних громадян та забезпечують їх соціальні гарантії, право на пільги. Також кошти виділяються на здійснення статутної діяльності громадських організацій інвалідів та ветеранів. Загалом на виконання заходів соціального захисту в 2016 році обласним бюджетом передбачено 8 млн. грн.

Наостанок Олександр Вельбівець подякував всім, хто опікується категорійними людьми, за їх щоденну підтримку й допомогу – неоціненний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього, побажав присутнім усіляких гараздів та вручив Почесні грамоти обласної ради.