Постійні комісії обласної ради розглядають питання порядку денного сесії

05 грудня 2016, 17:16
Постійні комісії обласної ради розглядають питання порядку денного сесії5 грудня 2016 року голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики і спорту Володимир Доманський провів засідання, на якому розглянули питання, що виносяться на чергове засідання сесії обласної ради.

У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець і перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Серед питань, члени комісії спочатку розглянули і внесли зміни до ряду обласних програм: впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2021 року; програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року; з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та впровадження заходів з енергозбереження у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на 2015-2019 роки.

Окремо заслухано питання щодо внесення змін до рішення обласної ради від 29.12.2015 № 2-3 /VIІ «Про обласний бюджет на 2016 рік». Інформувала начальник бюджетного управління Департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Бабіченко.

Постійні комісії обласної ради розглядають питання порядку денного сесіїЗокрема, у своєму виступі вона основну увагу акцентувала на тих змінах, що стосуються освітньої галузі. Так, постановою Кабінету Міністрів України області надано стабілізаційну дотацію, яку спрямовано на покриття диспропорцій, які виникли у зв’язку із запровадженням нової моделі взаємовідносин Державного бюджету з місцевими бюджетами: для забезпечення коштами видатків на функціонування установ, що надають послуги жителям Черкаської області; забезпечення потреби на утримання професійно-технічних навчальних закладів; на часткову компенсацію втрат доходів районних бюджетів, де утворилися об\'єднані територіальні громади тощо.

Управлінню освіти і науки облдержадміністрації спрямовується 11,0 млн. грн, з них ПТУ – 3,0 млн. грн.; управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту збільшуються видатки на 2,3 млн. грн. По управлінню культури облдержадміністрації перерозподіляються видатки у межах загального обсягу бюджетних призначень для забезпечення виплати заробітної плати працівникам установ культури у межах діючого законодавства; на оновлення експозицій музеїв та заповідників; ремонт академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка з метою ліквідації наслідків пожежі та ряд інших заходів.

В порядку контролю розглянуто хід виконання рішень обласної ради: № 6-3/V від 22.12.2006 «Про програму розвитку фізичної культури і спорту в області на 2007-2016 роки» та № 18-3/VI від 16.10.2012 «Про обласну соціальну програму протидії торгівлі людьми до 2015 року» та знято їх з контролю у зв’язку із закінченням терміну дії.

Постійні комісії обласної ради розглядають питання порядку денного сесіїТакож на засіданні комісії розглянуто проект рішення щодо скасування рішення Черкаської обласної ради від 19.02.2016 № 3-46/VІ «Про звернення депутатів Черкаської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України та Національного банку України щодо передачі Черкаського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи» з державної власності до спільної власності територіальних громад Черкаської області з віднесенням його до сфери управління Черкаської обласної ради» (депутатський запит народного депутата України Петренка О.М.); надано згоду на прийняття з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів.

Постійні комісії обласної ради розглядають питання порядку денного сесіїНа завершення роботи розглянуто проект рішення, поданий фракцією ВО «Свобода», «Про функціонування мережі закладів освіти та виплати заробітної плати вчителям області» та рекомендовано доопрацювати його з наступним розглядом на засіданні президії обласної ради.

В обговоренні питань порядку денного засідання постійної комісії активну участь взяв голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Сьогодні також заступник голови постійної комісії з питань агропромислового розвитку та земельних відносин Анатолій Коверський провів засідання, на якому її члени розглянули питання щодо змін до обласного бюджету, що вносяться на наступну сесію обласної ради.