На засіданні президії обласної ради сформували питання порядку денного сесії

06 грудня 2016, 20:13
На засіданні президії обласної ради сформували питання порядку денного сесії6 грудня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів засідання президії обласної ради.

На її розгляд було внесено низку питань, які запропоновано органами виконавчої влади, її структурними підрозділами, фракціями політичних партій, окремими депутатами включити до порядку денного сесії. Всі вони пройшли процедуру попереднього розгляду і обговорення в постійних комісіях обласної ради.

Отже, члени президії підтримали прийняття ряду нових обласних програм. Зокрема, схвалено проекти рішень про обласну цільову програму «Екстрена медична допомога Черкащини на 2017-2020 роки»; про програму підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2016-2020 роки; про Програму підтримки органів місцевого самоврядування у Черкаській області на 2017-2020 роки.

На засіданні президії обласної ради сформували питання порядку денного сесіїПотім вони погодили зміни до вже діючих обласних програм: впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2021 року; підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року; цільової програми з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та впровадження заходів з енергозбереження у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на 2015-2019 роки»; фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією Черкаської області, на 2016-2018 роки, а також до ряду рішень обласної ради – «Про щорічний обласний конкурс з благоустрою населених пунктів області «Територія комфорту»; «Про Програму підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011-2016 роки», «Про проект перспективного плану формування територій громад Черкаської області».

На засіданні президії обласної ради сформували питання порядку денного сесіїОдноголосним було рішення щодо включення до порядку денного сесії питання щодо внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

Не викликало заперечень і питання про території та об’єкти природно-заповідного фонду області та про надання дозволів на використання ділянок надр для геологічного вивчення чи промислової розробки декільком підприємствам області.

Для обговорення депутатським корпусом обласної ради рекомендовано і блок питань управління майном обласної комунальної власності, а саме: затвердження Типових договорів оренди майна та Порядок складання, затвердження і контролю виконання фінансового плану підприємства, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області; надання згоди на прийняття з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл,селищ, міст Черкаської області цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів; план діяльності Черкаської обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік; окремі питання реформування газети «Черкаський край» та редакції газети «Черкаський край» та ряд інших.

На засіданні президії обласної ради сформували питання порядку денного сесіїСеред питань, що затверджено президією для розгляду депутатами на сесії – звіт голови обласної державної адміністрації Ю.О.Ткаченка про виконання програм економічного і соціального розвитку Черкаської області та делегованих обласною радою повноважень; а також окремим питанням його інформація щодо принципів та особливостей формування проекту обласного бюджету на 2017 рік; інформація Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області щодо кількості звернень учасників АТО та членів їх сімей з питань виділення земельних ділянок, зарезервованих площ та причин відмови тощо.

Члени президії також визначилися із розглядом низки звернень до керівництва держави з приводу актуальних питань життєдіяльності Черкащини і тих, що хвилюють наразі актив і мешканців області.

Всього у підсумку до порядку денного пленарного засідання обласної ради 16 грудня члени президії внесли 32 питання.