Депутати обласної ради на другому пленарному засіданні обрали заступника голови

23 грудня 2016, 15:18
Депутати обласної ради на другому пленарному засіданні обрали заступника голови23 грудня 2016 року роботу продовжила десята сесія обласної ради, яка розглянула організаційне питання, а саме: обрання заступника голови Черкаської обласної ради.

Водночас робота депутатів розпочалася з кількох приємних моментів. Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко вручив учасникам АТО ордени «За мужність» ІІІ ступеня, яким їх нагородив Президент України Петро Порошенко. Зокрема, ордени було вручено першому командиру батальйону територіальної оборони “Черкаси”, полковнику Миколі Радченку і начальнику штабу батальойону “Черкаси”, підполковнику Олександру Тіхонову.

Депутати обласної ради на другому пленарному засіданні обрали заступника головиДержавні відзнаки цього дня було також вручено депутатам Віктору Вусику і Олександру Лупашку.

Потім голова обласної ради Олександр Вельбівець відповідно до чинного законодавства на розсуд депутатів вніс для обрання на посаду заступника кандидатуру Вадима Гайовича, депутата від Радикальної партії Олега Ляшка.

Відбулося обговорення. Свою позицію щодо обрання чи не обрання Вадима Гайовича на посаду заступника висловили депутати Олександр Рибченко, Микола Булатецький, який тут же оголосив про вихід з фракції Радикальної партії Олега Ляшка, Валентина Коваленко, Юрій Ботнар, Олег Баштан, Анатолій Яріш.

Депутати обласної ради на другому пленарному засіданні обрали заступника головиВсі присутні також з увагою вислухали і самого претендента – Вадима Гайовича.

Обговоривши запропоновану кандидатуру, його прізвище було внесено в бюлетень для таємного голосування.

Після проведення голосування голова лічильної комісії Валентина Далібожак повідомила результати. Гайовича Вадима Юрійовича підтримали 43 депутати, що достатньо для обрання на посаду заступника голови обласної ради. Проти проголосувало дванадцять.

Як і було оголошено, фракція ВО «Свобода» у голосуванні участі не брала.

На цьому сесія обласної ради свою роботу завершила.