Депутати Тальнівської районної ради провели позачергову сесію

20 січня 2017, 12:39
Депутати Тальнівської районної ради провели позачергову сесію19 січня 2017 року проведено засідання позачергової сесії Тальнівської районної ради сьомого скликання. Вела його голова районної ради Валентина Любомська.

На початку Валентина Олександрівна привітала присутніх із Хрещенням Господнім, а також зазначила, що через декілька днів, а саме 22 січня, наша країна відзначатиме День Соборності України.

– У День української єдності ми особливо повинні усвідомлювати, що любов до рідної землі насправді важливіша за будь-які партійні уподобання й політичні розбіжності. Отож нехай День Соборності завжди буде джерелом надії на наше краще майбуття, і ця надія живиться зі споконвічної героїки визвольних змагань нашого народу. В єднанні наша сила! – наголосила голова районної ради.

Депутати Тальнівської районної ради провели позачергову сесіюВалентина Любомська також зазначила, що на ці дні припадають пам’ятні події – 75-річчя з часу початку примусового вивезення населення України в Німеччину під час Другої світової війни та День пам’яті захисників Донецького аеропорту, – і запропонувала вшанувати пам\'ять про мирних жителів(остарбайтерів), про патріотів, які віддали своє життя за свободу і незалежність України хвилиною мовчання та покласти квіти до погруддя Тараса Шевченка, пам’ятника захисникам України і Небесній Сотні, пам’ятника відважним борцям за волю України, монументу гетьманам – Богдану Хмельницькому, Петру Дорошенку, Івану Мазепі, Байді Вишневецькому та до Пагорба Слави.

Депутати Тальнівської районної ради провели позачергову сесіюПотім Валентина Олександрівна привітала депутатів районної ради і сільських голів, які відсвяткували свій день народження у міжсесійний період, а разом із головою райдержадміністрації Василем Клименком привітали ювіляра – керівника громадської приймальної у Тальнівському районі народного депутата України Валентина Ничипоренка – Івана Кушніренка, день народження якого припав на день проведення сесії.

Затвердивши порядок денний, депутати перейшли до розгляду питань. Зокрема, було заслухано інформацію щодо реєстрації та набуття депутатських повноважень Оленою Анатоліївною Карпенко в зв’язку із достроковим припиненням повноважень депутата районної ради Мовчана В.П.

Депутати Тальнівської районної ради провели позачергову сесіюЗначну увагу депутати приділили розгляду питання щодо передачі об’єктів із спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району до комунальної власності Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади. Інформував перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка.

В обговоренні виступили – начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Коваль, начальник відділу культури райдержадміністрації Альона Качур, заступник головного лікаря Тальнівської центральної районної лікарні Валентина Калініченко.

Розглянуті на позачерговій сесії питання порядку денного знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.