Олександр Вельбівець провів нараду з головами районних рад

24 січня 2017, 19:50
Олександр Вельбівець провів нараду з головами районних рад24 січня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів нараду з головами районних рад.

В ході наради було обговорено низку актуальних питань. Відкриваючи засідання, Олександр Іванович зазначив, що практика проведення робочих нарад, на яких обговорюються нагальні питання, сприяє ефективній діяльності, співпраці та взаємодії органів місцевого самоврядування, забезпечує оперативний обмін думками, узагальнення і прийняття відповідних рішень тощо.

Цього разу присутні розглянули питання, що певною мірою випадають з поля зору і виконавчої гілки влади, і органів місцевого самоврядування.

Учасники наради обговорили напрямки щодо висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування. З цього питання заслухали редактора газети «Черкаський край» Тетяну Калиновську. Вона акцентувала увагу голів районних рад стосовно роздержавлення друкованих засобів масової інформації, в тому числі і газети «Черкаський край». Водночас, Тетяна Калиновська зауважила, що хоча редакція газети реформується, проте редакційна політика залишається незмінною: вона й надалі планує оприлюднювати офіційну інформацію та інформувати населення про діяльність всіх гілок влади на Черкащині. Враховуючи новації в законодавстві, редакція перейшла на договірні умови співпраці з обласною адміністрацією, обласною радою, місцевою владою (самоврядування), депутатами обласної та інших рад, господарниками. Тобто, газета зберігає усталені традиції і готова й надалі співпрацювати в інтересах жителів області.

Олександр Вельбівець провів нараду з головами районних радОкремим питанням присутні обговорили інформацію голови Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста Івана Гретченка, який наголосив, що в умовах зростання тарифів на комунальні послуги, зростання цін на товари і продукти, збільшується число жителів, які потребують більшої уваги та догляду. На жаль, число соціальних працівників останніми роками через різні причини було скорочено. Товариство Червоного Хреста має певні можливості для надання допомоги немічним і хворим громадянам, а тому закликав більше уваги приділити співпраці з представниками Товариства на місцях.

В ході наради обговорено стан функціонування і збереження базової мережі закладів культури в області.

На завершення присутнім було презентовано унікальну монографію «Сільська фотографія Середньої Наддніпрянщини кінця ХІХ-ХХ ст.», автором якої є народний художник України, видавець, лауреат Національної премії імені Т.Г.Шевченка Микола Бабак. У ній підібрано і упорядковано фотографії та численні світлини з життя і побуту мешканців центральної України, в тому числі і Черкащини.