У Золотоноші проблеми безпритульних тварин за сприяння Посольства Канади вирішуватимуть гуманними методами

01 лютого 2017, 13:45
У Золотоноші проблеми безпритульних тварин за сприяння Посольства Канади вирішуватимуть гуманними методами31 січня 2017 року у м. Золотоноша за участі політичного радника Посольства Канади в Україні Пітера Янури, відкрито сучасно обладнаний заклад, покликаний вирішувати проблему поширення чисельності безпритульних тварин та гуманізувати ставлення до них.

Створення аналогічного пункту у кожному районі Черкащини передбачено обласною Програмою регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2016-2020 роки. І це надає Черкащині статусу першої області, де планується повсюдне впровадження гуманного ставлення до безпритульних тварин.

У Золотоноші проблеми безпритульних тварин за сприяння Посольства Канади вирішуватимуть гуманними методамиКошти на облаштування трьох пілотних пунктів сучасним ветеринарним обладнанням було виділено Фондом підтримки місцевих ініціатив при Посольстві Канади в Україні. Виконавцем грантового проекту є Черкаський обласний благодійний фонд «Еко-Центр» (співвиконавець Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області).

Таким чином, протягом 2017 року у області почне діяти щонайменше три стерилізаційно-карантинних пункти, на які майже півмільйона гривень виділив Канадський Фонд підтримки місцевих ініціатив при Посольстві Канади в Україні.

У Золотоноші проблеми безпритульних тварин за сприяння Посольства Канади вирішуватимуть гуманними методамиСтерилізаційно-карантинний пункт вирішуватиме проблему поширення безпритульних тварин через відлов, стерилізацію, вакцинацію проти сказу та прилаштування їх новим власникам. Саме такий механізм лежить у основі обласної Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016-2020 роки, затвердженій у жовтні 2016 року сесією Черкаської обласної ради.

Місцеву програму було затверджено депутатами Золотоніської міської ради у жовтні 2016 року. Загалом, програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами прийнято у Черкасах, Каневі, Катеринополі, Золотоноші, Тальному, на черзі – Звенигородка. Методика успішно працює у Черкасах ще із 2010 року, одразу знизивши кількість скарг городян стосовно безпритульних тварин із 420 до майже 160 на рік.

У Золотоноші проблеми безпритульних тварин за сприяння Посольства Канади вирішуватимуть гуманними методамиМережа стерилізаційно-карантинних пунктів по області буде виконувати кілька головних завдань: із допомогою операцій із стерилізації унеможливлювати появу нових безпритульних тварин, за допомогою щеплень тварин від сказу – контролювати ситуацію із епідеміологічною безпекою населення, а загалом – сприяти гуманізації суспільства та формуванню у майбутнього покоління гуманного та відповідального ставлення до життя людини і тварин та оточуючого світу, сприяти зростанню іміджу Черкащини як прогресивного регіону для іноземних партнерів та потенційних інвесторів.