Депутати Шполянської районної ради на сесії прийняли до відома звіт голови районної ради та затвердили ряд нових програм

17 лютого 2017, 14:19
Депутати Шполянської районної ради на сесії прийняли до відома звіт голови районної ради та затвердили ряд нових програм16 лютого 2017 року голова районної ради Олександр Кузуб провів пленарне засідання 15 сесії Шполянської районної ради.

В роботі сесії взяли участь керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій та сільські голови району.

На початку роботи голова районної ради Олександр Кузуб запропонував вшанувати пам\'ять загиблих під Авдіївкою черкащан хвилиною мовчання.

Депутати Шполянської районної ради на сесії прийняли до відома звіт голови районної ради та затвердили ряд нових програмПершим у ході розгляду порядку денного депутати заслухали та обговорили звіт голови районної ради Олександра Кузуба про його діяльність на посаді голови Шполянської районної ради за період каденції. За словами Олександра Кузуба, його звіт включає аналіз зробленого у звітному періоді та окреслено над вирішенням яких проблем необхідно працювати надалі, які корективи до планів необхідно внести.

Коротко характеризуючи роботу районної ради, Олександр Кузуб зазначив, що вищий представницький орган району працював стабільно і послідовно, забезпечуючи розвиток Шполянщини за пріоритетними напрямками, вирішуючи поточні питання життя громадян і сільських громад. Разом із депутатами робота була організована так, щоб рада якомога повніше та ефективніше виконувала свої обов’язки, передбачені чинним законодавством, і головне – компетентно приймала відповідні рішення. Діяльність районної ради у звітному періоді охоплювала різні сфери економічного, соціального та культурного життя району. Була налагоджена тісна співпраця з районною державною адміністрацією, міською та сільськими радами, щоб разом вирішувати актуальні питання.

Депутати Шполянської районної ради на сесії прийняли до відома звіт голови районної ради та затвердили ряд нових програмПід час обговорення звіту депутати також ставили запитання, що стосувались розвитку району: реформи децентралізації, утворення об’єднаних територіальних громад, реалізації змін у медичній галузі й створення госпітальних округів, ремонт та розчистка доріг районного значення та інших.

У ході роботи депутати також затвердили Програму економічного і соціального розвитку Шполянського району на 2017 рік; Програму забезпечення мобілізаційної роботи та зміцнення обороноздатності держави в Шполянському районі на 2017-2019 роки; районну цільову Програму \"Призовна дільниця\" на 2017-2018 роки; проектно-кошторисну документацію;

Депутати Шполянської районної ради на сесії прийняли до відома звіт голови районної ради та затвердили ряд нових програмТакож ними внесено зміни до Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів Шполянського району на 2012-2016 роки; Програми створення, накопичення та утримання матеріально-технічного резерву щодо попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків на 2014-2018 роки; Програми забезпечення діяльності центру надання адміністративних послуг на 2015-2018 роки, затверджено план дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді Шполянського району на 2016-2020 роки, Програму розвитку фізичної культури і спорту в районі на 2016- 2020 роки.

Усі розглянуті на сесії питання знайшли підтримку депутатів районної ради та були схваленні відповідними рішеннями.