Національна гвардія України святкує 3-ю річницю створення

23 березня 2017, 18:53
Національна гвардія України святкує 3-ю річницю створення23 березня 2017 року заступник голови обласної ради Вадим Гайович взяв участь в урочистих заходах з нагоди 3-ї річниці Дня Національної гвардії України та привітав особовий склад військової частини 3061 із професійним святом.

На початку святкування гості частини оглянули військову техніку та озброєння, що було розміщено на плацу.

Із вітальним словом до присутніх звернувся командир військової частини 3061, полковник Андрій Савчук. Він, зокрема, зазначив: враховуючи значення та роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки та оборони держави, захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку, Указом Президента України від 18.03.2015 № 148/2015 в Україні встановлено День Національної гвардії України, який відзначати щорічно 26 березня.Національна гвардія України святкує 3-ю річницю створення

– У найбільш складні часи історії держави виникала потреба у захисті країни від агресії. Національна гвардія з перших днів її створення пройшла випробування в екстремальних ситуаціях, виконуючи поставлені перед нею завдання, – зазначив Андрій Степанович.

У ході урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих військовослужбовців Національної гвардії України, які з честю виконали свій військовий обов’язок, захищаючи кордони рідної країни, мир і спокій своїх земляків.

Слова подяки захисникам рідного краю та його майбутнього висловив заступник голови обласної ради Вадим Гайович.Національна гвардія України святкує 3-ю річницю створення

Вадим Юрійович зазначив також, що за цей час Національна гвардія стала однією з провідних сил оборони України. І саме завдяки військовослужбовцям, які самовіддано захищають Батьківщину в окопах, місяцями не бачить власних сімей, ми зараз живемо в мирі.

Заступник голови обласної ради висловив присутнім на заходах та всім військовослужбовцям Національної гвардії України, хто зустрічає цей день на передовій, глибоку вдячність за жертовне служіння Україні та побажав Божого благословення, міцного здоров’я і стійкості, миру та злагоди в кожній родині.