Робота комунальних підприємств обласної ради вивчалася на місцях

10 квітня 2017, 20:32
Робота комунальних підприємств обласної ради вивчалася на місцяхНа минулому тижні перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко та начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров відвідали з робочим візитом комунальні підприємства обласної ради в регіонах, а саме: паливні склади та поліграфічне підприємство в Маньківському районі; Христинівську центральну районну аптеку №84 та Монастирищенську центральну районну аптеку №17, яка за підсумками ведення фінансового-господарської діяльності комунальних аптек у 2016 році була визнана однією з найкращих в області.

Валентин Тарасенко і Віталій Петров зустрілися із завідуючою закладом Оленою Чорноконь і працівниками цієї аптеки, ознайомилися з їх діяльністю, досвідом роботи в ринкових конкурентних умовах. Було зазначено, що завідуючій вдалось не лише зберегти колектив, вивести заклад із збитковості, але досягти високих результатів прибутковості і, таким чином, забезпечити належний рівень зарплати тощо. Такий досвід мають взяти на озброєння інші комунальні заклади області.Робота комунальних підприємств обласної ради вивчалася на місцях

Потім провели зустрічі з очільниками Маньківського, Христинівського та Монастирищенського районів, в ході яких обговорили питання участі саме комунальних аптек, що мають найрозвиненішу мережу в сільській місцевості, в урядовій програмі «Доступні ліки», що дозволило б наблизити до людей ці послуги та задовольнити потреби сільських жителів у необхідних препаратах.

Як відомо, з 1 квітня 2017 року запроваджується відшкодування вартості лікарських засобів при амбулаторному лікуванні хворих на серцево-судинні хвороби, цукрового діабету ІІ типу, бронхіальної астми згідно з переліком міжнародних непатентованих назв лікарських засобів. Робота комунальних підприємств обласної ради вивчалася на місцях

Ліки, за які будуть відшкодовуватися кошти, призначатимуть лікарі первинної ланки (сімейні лікарі, терапевти, педіатри) за міжнародними непатентованими назвами, тобто за діючою речовиною, а не за комерційною назвою.

Окрім того, Валентин Тарасенко в Христинівському районі в рамках виконання обласної програми «Інноваційні школи Черкащини» відвідав Верхняцький НВК ЗОШ I-IIIст. №1 – ліцей.

На Маньківщині перший заступник голови обласної ради провів особистий прийом громадян.