На сесії Чигиринської районної ради прийнято низку програм з охорони здоров’я та звернень депутатів до керівництва державою

12 квітня 2017, 20:41
На сесії Чигиринської районної ради прийнято низку програм з охорони здоров’я та звернень депутатів до керівництва державою12 квітня 2017 року голова районної ради Валентина Алєксєєвець провела пленарне засідання 16-ої сесії Чигиринської районної ради.

В роботі сесії взяли участь керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій, міський та сільські голови району.

Депутати розпочали роботу із заслуховування інформації керівника Смілянської місцевої прокуратури Олександра Курбета про результати діяльності на території Чигиринського району за 2016 рік.

Далі вони прийняли районні програми, а саме: підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергетичних ресурсів у Чигиринському районі на 2017-2020 роки; програму створення матеріально-технічного резерву ветеринарних препаратів, пально-мастильних матеріалів та засобів дезінфекції на 2017 – 2018 роки; районну цільову програму «Орфанні захворювання» на 2017-2018 роки; районну програму «Репродуктивне здоров’я» на 2017 рік; районну цільову програму «Цукровий діабет» на 2017 – 2018 роки; районну комплексну програму протидії захворюванню на туберкульоз у 2017 – 2018 роках; районну програму боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2020 року; районну комплексну програму імунопрофілактики та захисту від інфекційних хвороб населення району на 2017-2018 роки.

На сесії Чигиринської районної ради прийнято низку програм з охорони здоров’я та звернень депутатів до керівництва державоюРозглянули і схвалили зміни до районного бюджету на 2016 рік, доповнення до програми «Турбота» на 2014-2020 роки та програми поводження з твердими побутовими відходами; затвердили Положення про формування складу та організацію роботи конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду керівника комунального закладу культури, що належить до сфери управління Чигиринської районної ради; технічну документацію з грошової оцінки земельних ділянок; висновки про вартість майна районної комунальної власності.

Заслухали депутати звіт голови постійної комісії районної ради з гуманітарних питань, туризму, соціального захисту та охорони здоров’я населення, засобів масової інформації та зв’язків з громадськими організаціями Людмили Огиренко та звіт голови постійної комісії районної ради з питань агропромислового комплексу, землеустрою та екології Олександра Кравця про проведену роботу комісій за 2016 рік.

На сесії Чигиринської районної ради прийнято низку програм з охорони здоров’я та звернень депутатів до керівництва державоюОкрім того, в ході роботи сесії прийнято низку рішень з управління майном районної комунальної власності.

Також районні обранці розглянули та погодили ряд звернень до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, депутата Верховної Ради України В.В.Зубика, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) стосовно скасування дії абонплати за газ та внесення відповідних змін до постанов, що стосуються цієї плати, до Державного агентства водних ресурсів України та Черкаського регіонального управління водних ресурсів стосовно проведення реконструкції Тясминської дамби в с.Стецівка Чигиринського району; до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, Черкаської обласної ради щодо ситуації, яка склалась з формуванням проекту розпорядження КМУ «Про затвердження переліку та складу госпітальних округів Черкаської області»; до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Черкаської обласної державної адміністрації щодо незадовільної роботи Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області в частині виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції в Чигиринському районі.

На сесії Чигиринської районної ради прийнято низку програм з охорони здоров’я та звернень депутатів до керівництва державоюПідтримали депутати і звернення колег депутатів із сусіднього Камянського району до Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Черкаської обласної ради щодо потреби включення очищення річки Тясмин до заходів «Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року» та звернення до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Денисової Л.Л., народних депутатів України Рудика С.Я. та Зубика В.В. про підтримку проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства» (в частині залежності розміру штрафних санкцій від відповідної кількості неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

В ході роботи сесії було створено тимчасову комісію для вивчення окремого питання передачі майна районної комунальної власності.

Усі інші розглянуті на сесії питання знайшли підтримку депутатів районної ради та були схваленні відповідними рішеннями.

В ході роботи депутати мали змогу випробувати систему електронного голосування \"Рада Голос\", яку презентувало ТОВ \"СОФТ-ЛІНК УКРАЇНА\" м. Київ.