Національне агентство України з питань державної служби вважає доцільним створення єдиної Концепції реформування системи професійного навчання службовців

14 квітня 2017, 15:46
Національне агентство України з питань державної служби вважає доцільним створення єдиної Концепції реформування системи професійного навчання службовцівРеформування системи підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування набуває особливого значення в умовах нового демократичного суспільно-політичного ладу та глобалізаційних процесів.

У Національному агентстві України з питань державної служби (НАДС) проведено засідання Національної консультаційної платформи з питань реформування системи підготовки кадрів органів місцевого самоврядування

Захід організовано НАДС у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні». Мета заходу – обговорення основних підходів до формування ефективної системи підготовки та підвищення кваліфікації службовців органів місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад в Україні.

Відкриваючи засідання, голова НАДС Костянтин Ващенко наголосив, що сьогодні існує велика потреба у навчанні службовців для органів місцевого самоврядування. На даний час в систему підготовки і підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування входить Національна академія державного управління при Президентові України, її регіональні інститути та обласні центри підвищення кваліфікації кадрів.

Президент Національної академії державного управління при Президентові України Василь Куйбіда у своєму виступі виклав декілька питань, на які доцільно звернути увагу під час реформування системи підготовки і підвищення кваліфікації службовців органів місцевого самоврядування. Це - осучаснення мережі регіональних закладів освіти та збереження потужної системи перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

НАДС вважає доцільним створення єдиної Концепції реформування системи професійного навчання, яка включала б і державну службу, і службу в органах місцевого самоврядування, в тому числі й навчання депутатів місцевих рад. Лідируючу роль в цій системі відіграватимуть обласні центри підвищення кваліфікації кадрів, що мають багаторічний досвід роботи, відповідну матеріальну базу, сформований професорсько-викладацький персонал, сучасні навчально-методичні розробки, що дозволить ефективно виконувати державне замовлення з підвищення кваліфікації управлінських кадрів.