В обласному центрі День Перемоги відзначили мітингом, урочистою ходою та покладанням квітів до монументів воїнів-переможців

09 травня 2017, 15:46
В обласному центрі День Перемоги відзначили мітингом, урочистою ходою та покладанням квітів до монументів воїнів-переможців9 травня 2017 року Соборна площа обласного центру, як і зазвичай, була велелюдною. Мешканці міста разом з ветеранами зібралися, щоб вкотре пережити хвилюючу мить перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У заходах взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, окремі депутати обласної ради, працівники виконавчого апарату.

Розпочалися заходи з виконання Гімну України. Потім до присутніх з вітанням звернувся голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, який оголосив хвилину мовчання.

В обласному центрі День Перемоги відзначили мітингом, урочистою ходою та покладанням квітів до монументів воїнів-переможцівЗі святом Перемоги містян та гостей привітали міський голова м. Черкаси Анатолій Бондаренко, голова Черкаської міської ради ветеранів Іван Губський, голова координаційної ради учасників АТО в Черкаській області Олександр Тихонов.

Потім велелюдною ходою присутні, під звуки духового оркестру, вирушили до монументу Вітчизни-Матері на Пагорбі Слави.

Ідучи традиційним маршрутом, керівництво області і міста, учасники заходів поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю України, до Стели Героїв.

В обласному центрі День Перемоги відзначили мітингом, урочистою ходою та покладанням квітів до монументів воїнів-переможцівБіля Пагорба Слави ветеранів зустрічали оплесками, квітами, словами щирої вдячності. До підніжжя монументу лягли гірлянди з вічнозеленої хвої та квіти.

Цього дня святкування тривало у сквері за приміщенням Будинку рад, де відбувся арт-проект «Кружляє весна 45-го».

У програмі: виступи духового оркестру, солістів та художніх колективів; майстер-класи з танців 40-х років; фото та художні виставки «Портрет мого дідуся», спортивні змагання «Ігри патріотів» тощо.

В обласному центрі День Перемоги відзначили мітингом, урочистою ходою та покладанням квітів до монументів воїнів-переможцівДодамо, що цьогоріч у заходах в м. Черкаси з відзначення Дня Перемоги над нацизмом взяли участь близько десяти тисяч мешканців.

На мітингу були присутні троє визволителів Черкас, близько 300 учасників та дітей війни.