На Уманщині проведено урочисті заходи з нагоди Дня матері

13 травня 2017, 15:51
На Уманщині проведено урочисті заходи з нагоди Дня матеріДень матері – це одне із найзворушливіших свят, бо кожен із нас з дитинства і до своїх останніх днів несе у своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами. Традиційно День матері в Україні відзначають другої неділі травня, який вважається місяцем Пречистої Діви Марії.

З цієї нагоди 12 травня 2017 року в Родниківському будинку культури проведено урочистості, де найшанованішими гостями були матері бійців АТО, жінки-волонтери, багатодітні матері і ті, які виховують прийомних дітей, ветерани праці, представниці різних сфер життєдіяльності Уманщини.

На Уманщині проведено урочисті заходи з нагоди Дня матеріУсі, хто був присутній на урочистостях, мали змогу переглянути у фойє закладу культури фото-галерею й виставку дитячих малюнків учнів шкіл району та виставку робіт майстрів Уманщини. Діти в українському національному вбранні дарували кожній жінці вітальну листівку, виготовлену власноруч.

Сердечно вітаючи присутніх жінок, голова районної ради Оксана Супрунець відзначила, що любов, повага до матері у свідомості українців споконвічна і переноситься на рідну землю, свій край, Батьківщину.

На Уманщині проведено урочисті заходи з нагоди Дня матері«Ця щира любов лежить в основі патріотизму, стійкості і незламності тих, хто боровся і бореться за добро та незалежність України. Також хочеться висловити подяку матерям, які виховали справжніх синів, які, не роздумуючи, пішли захищати кордони нашої держави на сході, а також матерям, чиї сини несуть службу у Збройних Силах України»,- наголосила Оксана Анатоліївна.

Посадовець зазначила особливу роль жінки-матері у суспільстві, висловила свою вдячність та безмежну подяку матерям за належне виховання підростаючого покоління, віддала шану матерям, які благословили наше життя, та тим, котрі чекають своїх синів із зони проведення АТО. Вона також побажала всім міцного здоров’я, щастя, благополуччя, миру, душевного спокою, любові, Божої ласки, непохитної міцності родинних стосунків та гідного продовження у найдорожчому своєму багатстві – дітях.

На Уманщині проведено урочисті заходи з нагоди Дня матеріУ рамках святкового заходу голова районної ради Оксана Супрунець вручила Дипломи й грошові винагороди переможцям районних конкурсів, що проходили у загальноосвітніх навчальних закладах Уманщини з нагоди Дня матері.

За результатами конкурсу дитячого малюнка на тему: «І доброта, і теплота поєднані у серці мами» стали: учениця 6 класу Шаринського НВК Слюсаренко Владислава, нагороджена Дипломом І ступеня; учениця 5 класу Кочубіївської ЗОШ Чуба Ангеліна, яка отримала Диплом ІІ ступеня; учень 7 класу Ропотуського НВК Ревук Дмитро, нагороджений Дипломом ІІІ ступеня.

На Уманщині проведено урочисті заходи з нагоди Дня матеріУ конкурсі авторських віршів на тему: «За все, що маю, дякую тобі» переможцями стали: учениця 8 класу Полянецької ЗОШ Поліщук Інна, нагороджена Дипломом І ступеня за вірш «Дві матері й дві доньки»; учениця 8 класу Танського НВК Кифорук Юлія, яка отримала Диплом ІІ ступеня за вірш «Тобі я вдячна, мамо»; учениця 5 класу Ладижинської ЗОШ Манькута Євгенія, яка посіла третє місце й отримала Диплом ІІІ ступеня за вірш «Свято матері».

Усіх присутніх у залі матерів також привітала зі святом керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк.

Далі свято продовжилось яскравою концертною програмою, яку підготували самодіяльні колективи Уманського краю. До них долучився і заслужений артист України Віталій Дука.

Цього дня усім присутнім у залі матерям випала рідкісна можливість відпочити від щоденних клопотів і турбот.