Проведено сесію Корсунь-Шевченківської районної ради

15 травня 2017, 18:16
Проведено сесію Корсунь-Шевченківської районної ради12 травня 2017 року відбулося засідання 18-ї сесії Корсунь-Шевченківської районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Валерій Іванович Заболотній.

У роботі сесії взяли участь депутати обласної ради В. Веретільнік, В. Зуєнко, В.Галушко, голова районної державної адміністрації В. Клименко, керівники установ та організацій району, голови об’єднаних територіальних громад, сільські голови, представники засобів масової інформації.

На розгляд сесії було внесено 75 питань, які відповідно до Регламенту районної ради, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Свою роботу сесія розпочала з хвилини мовчання із вшанування пам’яті загиблих під час Майдану, військовослужбовців і мирних жителів, загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України.

На початку сесії голова районної ради вручив депутату районної ради Є. Судакову посвідчення депутата районної ради, нагрудний знак та побажав активно працювати на благо мешканців району.

В ході сесії заслухали керівника Звенигородської місцевої прокуратури Д. Пархоменка про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності правоохоронних органів у Корсунь-Шевченківському районі за 12 місяців 2016 року.

Водночас було прийнято програму запобігання і протидії корупції на 2017- 2018 роки та цільову програм протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2017-2018, внесено зміни до програми розвитку фізичної культури і спорту в Корсунь-Шевченківському районі на 2017-2020 роки.

Потім заслухано начальника фінансового управління районної державної адміністрації В. Барабоху про внесення змін до районного бюджету на 2017 рік. Також депутати заслухали звіти про фінансово-господарську діяльність за 2016 рік головного лікаря комунального закладу «Корсунь-Шевченківський центр первинної медико-санітарної допомоги», директора комунального підприємства Корсунь-Шевченківської районної ради «Фізкультурно-оздоровчий клуб «Колос», директора комунального підприємства Корсунь-Шевченківської районної ради «На хвилі Корсуня», директора комунального підприємства Корсунь-Шевченківської районної ради «Трудовий архів Корсунь-Шевченківського району» та звіти голів постійних комісій районної ради з питань соціального захисту населення, вирішення молодіжних проблем, підтримки багатодітних сімей, дітей-сиріт та інвалідів, з питань промисловості,будівництва, транспорту, зв’язку та розвитку підприємства, з питань освіти, культури, охорони здоров’я та спорту.

Одноголосно прийнято рішення про присудження дитячо-юнацької районної культурно-мистецької премії «Покоління надій»; нагородження Почесним знаком «За заслуги перед Корсунь-Шевченківським районом»; призначення одноразових виплат перспективним спортсменам Корсунь-Шевченківського району та надання матеріальної допомоги за рахунок коштів районного бюджету.

Вкотре винесені на розгляд питання про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення, призначені для продажу прав на них на земельних торгах, не набрали необхідної кількості голосів.

Особливе занепокоєння у депутатів районної ради викликала інформація директора Корсунь-Шевченківського РЕМ О. Гоменюка щодо численних порушень норм чинного законодавства, свавілля та беззаконня, що чиняться по відношенню до ПАТ «Черкасиобленерго» та його працівників. З метою недопущення неконтрольованих соціальних протестів працівників ПАТ «Черкасиобленерго», уникнення колапсу в енергопостачанні в Черкаській області було прийнято звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення. Сесія завершила свою роботу.