Вадим Гайович взяв участь в заходах, що презентував краєзнавчий музей в рамках програми «Народ мій є, народ мій завжди буде»

18 травня 2017, 19:51
Вадим Гайович взяв участь в заходах, що презентував краєзнавчий музей в рамках програми «Народ мій є, народ мій завжди буде»18 травня 2017 року з нагоди ювілейного Міжнародного Дня музеїв, відзначення якого започатковано світовим співтовариством у 1977 році, та Всесвітнього Дня вишиванки у Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбулися заходи з циклу «Народ мій є, народ мій завжди буде…».

В цих заходах взяв участь заступник голови обласної ради Вадим Гайович. Головну увагу серед низки заходів було приділено відкриттю музейної експозиції «100-річчя Української революції 1917-1921 років».

Вадим Гайович взяв участь в заходах, що презентував краєзнавчий музей в рамках програми «Народ мій є, народ мій завжди буде»Звертаючись до присутніх, Вадим Гайович, зокрема, зазначив, що початок 20-го століття і революція 1917-21 рр. для українського народу ознаменувався вершиною національно-визвольної боротьби, відродженням української національної ідеї і оформився утворенням Української Народної Республіки, Української Держави та Західно-Української Народної Республіки. Таким чином, українці довели здатність і спроможність національного державотворення. Але тоді, у хитросплетіннях сторічної давнини, не вдалося об’єднатися, а головне – захистити результати визвольного руху.

Вадим Гайович взяв участь в заходах, що презентував краєзнавчий музей в рамках програми «Народ мій є, народ мій завжди буде»– Тому сьогодні ми не стільки відзначаємо столітній ювілей, скільки аналізуємо помилки наших далеких попередників, – наголосив заступник голови обласної ради. – Аналізуємо для того, щоб зараз уникнути подібного самим. Вивчити, засвоїти і не повторити - от що зараз головне. Бо нині, як і сто років тому, Україна захищає свою незалежність від російського агресора. У цій війні слід пам’ятати, до чого призводить розбрат і не допустити тих трагічних прорахунків, які призвели до поразки Української революції 1917-1921 років.

Потім для відвідувачів краєзнавчого музею презентовано виставки (з музейних колекцій) «Я вишию на полотні любов…Я вишию на полотні печаль…Я вишию на полотні життя…» та проведено для вихованців Черкаського клубу юних моряків та родин переселенців зі сходу України за участі ветерана АТО, бійця батальйону «Черкаси» Вадима Мазніченка музейний Урок мужності «За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ…».