Конкурсна комісія визначила природоохоронні проекти, що співфінансуватимуться з обласного бюджету

30 травня 2017, 19:28
Конкурсна комісія визначила природоохоронні проекти, що співфінансуватимуться з обласного бюджетуГолова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у роботі комісії облдержадміністрації з оцінки та конкурсного відбору природоохоронних проектів та заходів, реалізація яких передбачена у цьому році.

На засіданнях, що проведені 26 і 30 травня 2017 року, розглянуто 32 проекти, підготовлених територіальними громадами області.

Відповідним рішенням обласної ради передбачено, що 50 відсотків загального обсягу коштів екологічного фонду буде розподілено в разі відбору проектів за результатами конкурсу на умовах співфінансування із місцевими бюджетами (частка спільнокошту має становити не менше 10%). Конкурсна комісія визначила природоохоронні проекти, що співфінансуватимуться з обласного бюджету

Члени комісії віддавали перевагу тим проектам, що мають змістовну екологічну складову, передбачають покращення стану навколишнього середовища і природоохоронний ефект, а також мають найбільший відсоток співфінансування із місцевих бюджетів. Це, зокрема, з реконструкції водовідведення та каналізаційних мереж, відновлення гідрологічного режиму річок і ставків, вирішення вивезення сміття та твердих побутових відходів в населених пунктах тощо.Конкурсна комісія визначила природоохоронні проекти, що співфінансуватимуться з обласного бюджету

Таким чином, до розгляду за оціночними критеріями було допущено 25 проектів, з яких 14 – пройшли конкурсний відбір. Це, природоохоронні проекти з Черкаського, Звенигородського, Лисянського, Тальнівського, Золотоніського, Уманського районів та інші. Сума фінансування на їх виконання становитиме близько 13 млн. 971 тис. гривень.

Загалом же на реалізацію проектів у 2017 році передбачено біля 15 млн. грн.