Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини готова звітувати про свою діяльність

31 травня 2017, 21:34
Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини готова звітувати про свою діяльність31 травня 2017 року проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини. Провів його голова постійної комісії Олександр Лошков.

До порядку денного було внесено більше десяти питань. Одним із перших члени постійної комісії заслухали кандидатів до складу 1-ої поліцейської комісії Департаменту патрульної поліції Національної поліції України з числа громадськості для забезпечення прозорого добору (конкурсу) та просування по службі поліцейських на підставі об’єктивного оцінювання їх професійного рівня й особистих якостей, визначення перспективи службового використання в органах поліції.

Згідно оголошеного обласною радою конкурсу до розгляду подали документи 8 осіб. Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини готова звітувати про свою діяльність

Після обговорення кандидатів до поліцейської комісії рекомендовано внести це питання на пленарне засідання для визначення рейтингового голосування.

Потім постійній комісії було запропоновано розглянути проект змін до рішення обласної ради від 23.12.2016 №11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік», про що інформувала директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

Змінами передбачено, що за рахунок субвенцій з Уманського міського, Городищенського, Жашківського, Звенигородського, Кам’янського, Лисянського, Смілянського, Черкаського, Чигиринського, Шполянського районних бюджетів та бюджетів Білозірської і Мокрокалигірської об’єднаних територіальних громад у сумі 4 229,316 тис. грн. збільшуються доходи обласного бюджету (1 755,325 тис. грн. загального фонду та 2 473,991 тис. грн. спеціального фонду (бюджету розвитку)).Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини готова звітувати про свою діяльність

У зв’язку з цим, пропонується спрямувати кошти головним розпорядникам на виконання заходів ряду обласних програм, а саме: управлінню транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу облдержадміністрації – на виконання обласної програми фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки; управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації – для фінансування Шполянської районної лікарні ветеринарної медицини на проведення протиепізоотичних заходів (видатки споживання загального фонду); управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації (видатки розвитку (бюджет розвитку) спеціального фонду) – на придбання спеціалізованого автомобіля класу «В» для обслуговування населення відповідної територіальної одиниці для КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради», а також на придбання ангіографічного обладнання та проведення капітального ремонту приміщень Черкаського обласного кардіологічного центру; на придбання обладнання для обласних закладів охорони здоров’я; на придбання обладнання для забезпечення роботи кабінетів «Здоров’я жінки» тощо. Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини готова звітувати про свою діяльність

Зміни також враховують звернення райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, якими уточнюються назви окремих об’єктів та здійснюється перерозподіл (між видатками загального і спеціального фондів) у межах загального обсягу субвенцій з обласного місцевим бюджетам області на соціально-економічний розвиток регіонів, а також зміни, внесені розпорядженнями облдержадміністрації.

Члени комісії також обговорили і погодили текст звіту постійної комісії, який згідно плану роботи обласної ради, депутати мають заслухати на черговій сесії.

Розглянувши решту питань, комісія завершила свою роботу.