Міжнародний день захисту дітей відзначився багатьма урочистими заходами, серед них – відкриття двох будинків сімейного типу

01 червня 2017, 19:28
Міжнародний день захисту дітей відзначився багатьма урочистими заходами, серед них – відкриття двох будинків сімейного типу1 червня традиційно наших малюків, які утримуються в різних закладах соціального типу, відвідують керівники влади, депутати місцевих рад, керівники установ і організацій, меценати і благодійники, небайдужі люди, щоб передати різні святкові подарунки.

А цьогорічні заходи відзначилися ще й неординарною подією –відкриттям двох домівок під дитячі будинки сімейного типу, які споруджено за сприяння благодійного фонду «Міст у життя», що його очолює меценат з Німеччини Вальдемар Шрьодер.

В заходах взяли участь заступник голови обласної ради Вадим Гайович і заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко, начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Оксана Покатілова.

Міжнародний день захисту дітей відзначився багатьма урочистими заходами, серед них – відкриття двох будинків сімейного типу– Фонд зводить житла для будинків сімейного типу у семи країнах. В Україні вже діють 26 таких домівок. Ще майже 20 планують відкрити цьогоріч, – повідомив голова Фонду. – Дивлячись на дітей, які поселяються, радіє душа, виникає бажання продовжувати далі і жити. Та крається серце, коли бачиш дітей, які не мають батьківської любові.І ця проблема притаманна не лише Україні, а й усьому світові. Ми побудували будинок, але без родини, яка житиме в ньому, це просто цеглини та меблі.

Вальдемар Шрьодер подякував керівництву області за сприяння у своїй діяльності, допомогу, адже завдяки підтримці, вдалося уникнути багатьох бюрократичних перепон.

Міжнародний день захисту дітей відзначився багатьма урочистими заходами, серед них – відкриття двох будинків сімейного типуНині в області, як і в Україні загалом, активно розвивається інститут прийомного батьківства. Майже 500 дітей Черкащини виховуються в 125 прийомних родинах та 37 дитячих будинках сімейного типу. Лише в Черкасах таких дитячих будинків 8.

З радісною подією присутніх привітав заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко. Він, зокрема, зазначив, що спільними зусиллями зроблено гарну справу – відкрито два сучасних та комфортних будинки. Він побажав, щоб в цих нових домівках панували лише мир та злагода та виростали діти, оточені батьківською увагою.

Міжнародний день захисту дітей відзначився багатьма урочистими заходами, серед них – відкриття двох будинків сімейного типуРодинам, які святкують новосілля, почесні гості вручили приємні та корисні у побуті подарунки.

Цього дня Вадим Гайович і Сергій Овчаренко з подарунками відвідали також вихованців Черкаського навчально-реабілітаційного центру, де навчається понад 60 дітей з особливими освітніми потребами з різних куточків області.