Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесії

06 червня 2017, 20:28
Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесії6 червня 2017 року провели засідання декілька профільних постійних комісій обласної ради.

У їх роботі взяли також участь голова обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, заступник голови облради Вадим Гайович.

На засіданнях члени комісій розглядали питання, заплановані на пленарне засідання обласної ради.

Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесіїТак, постійна комісія обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій розглянула 12 питань. Найбільша дискусія розгорнулася при розгляді і обговоренні внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2016 №11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік», щодо яких інформувала директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко, а також щодо внесення змін до рішення обласної ради від 03.06.2016 № 5-2/VII «Про обласну програму охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки» та про території і об’єкти природно-заповідного фонду області, про що інформувала начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олена Звягінцева.

Зокрема, мова йшла про спрямування коштів на природоохоронні заходи, охорону і раціональне використання природних ресурсів, розподіл екологічного фонду на проекти територіальних громад на умовах співфінансування тощо.

Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесіїПотім з низки питань доповідав перший заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда. Йшлося про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії по Монастирищенському комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству; припинення права користування частиною мисливських угідь державним підприємствам \"Смілянське лісове господарство\" і \"Черкаське лісове господарство\". Проекти рішень з цих питань депутатами підтримано.

Достатня кількість голосів знайшлася і для підтримки проекту рішення щодо надання гірничого відводу виробничому кооперативу \"Будсервіс\" для розробки Катеринопільського-2 родовища пісків.

Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесіїЗаслухали члени комісії і решту питань, серед яких стан виконання рішення обласної ради від 25.03.2016 № 4-2/VIІ «Про обласну програму вилучення, утилізації, знищення та знешкодження непридатних або заборонених до використання пестицидів і агрохімікатів та тари від них на 2016-2018 роки».

Цього дня проведено також засідання постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики.

Розпочалося воно з розгляду призначень на посади керівників комунальних закладів: Олени Карпенко – завідувача КП «Тальнівська центральна районна аптека №73»; Ірини Собко – директора КЗ «Черкаський обласний краєзнавчий музей», Мирослави Бондар – директора КЗ «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей»; Наталії Бурської – директора КЗ «Обласний міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесіїПотім члени комісії підтримали проекти рішень щодо внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2016 №11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік» та «Про Стратегію розвитку малого та середнього підприємництва Черкаської області на 2017-2020 роки».

Серед питань, що значилися в порядку денному комісії, – низка тих, що безпосередньо стосувалися комунальної власності. Інформувала присутніх в. о. начальника управління майном виконавчого апарату обласної ради Наталія Дудник.

Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесіїЗапропонованими нею проектами рішень передбачено передачу та списання майна, повернення з оренди цілісного майнового комплексу, надання дозволів на передачу в оренду майна КП «Аеропорт Черкаси Черкаської обласної ради», Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника, бюджетним установам тощо.

Члени комісії розглянули питання, що стосуються діяльності закладів освіти, зокрема, про реорганізацію комунального закладу «Корсунь-Шевченківська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради» та про припинення діяльності КЗ «Смілянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради» та інші.

Постійні комісії обласної ради з багатьох питань порядку денного прийняли рішення рекомендувати до розгляду їх на пленарному засіданні сесії.