Постійна комісія обласної ради розглянула питання соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів і рекомендувала їх на сесію обласної ради

07 червня 2017, 18:25
Постійна комісія обласної ради розглянула питання соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів і рекомендувала їх на сесію обласної ради7 червня 2017 року проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Вела його голова цієї комісії Світлана Легойда.

Участь у її роботі взяли голова обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, заступник голови обласної ради Вадим Гайович, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, які доповідали з окремих питань порядку денного.

Спочатку було розглянуто питання щодо внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2016 № 11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік», з якими присутніх ознайомила директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів і рекомендувала їх на сесію обласної радиВона повідомила, що у зв\'язку з надходженням до спеціального фонду обласного бюджету коштів від перевиконання індикативних показників з надходжень митних платежів за травень 2017 року у сумі 19 681,102 тис.грн. збільшуються доходи спеціального фонду обласного бюджету. Відповідно збільшуються видатки розвитку спеціального фонду по головному розпоряднику коштів – управлінню транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу облдержадміністрації на виконання Обласної програми фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки.

За рахунок субвенцій з Золотоніського, Канівського, Катеринопільського районних бюджетів та бюджету Тальнівської об’єднаної територіальної громади у сумі 1 млн. 39,8 тис. грн. збільшуються доходи спеціального фонду (бюджет розвитку) обласного бюджету.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів і рекомендувала їх на сесію обласної радиЦі кошти спрямовуються для забезпечення співфінансування проектів, які відібрані за результатами конкурсу та будуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку (видатки розвитку (бюджет розвитку) спеціального фонду), а саме: управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації на створення мережі профілактичних скринінгових центрів «Здоров’я жінки» на базі медичних установ області; управлінню освіти і науки облдержадміністрації на покращення матеріально-технічної бази інноваційних шкіл Черкащини (закупівля сучасних засобів навчання (навчальні кабінети фізики, біології та хімії), Шевченківській спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернат тощо.

Крім того, Наталія Кравченко повідомила, що за рахунок субвенцій з місцевих бюджетів та бюджетів Білозірської і Мокрокалигірської об’єднаних територіальних громад збільшуються доходи обласного бюджету у сумі 4 229,316 тис. грн.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів і рекомендувала їх на сесію обласної радиЦе дає змогу перерозподілити кошти головним розпорядникам, в тому числі галузі освіти. Зокрема, змінами пропонується спрямувати управлінню освіти і науки облдержадміністрації у межах загального обсягу бюджетних коштів та збільшити видатки на комунальні послуги та енергоносії у сумі 45,0 тис. грн.; службі у справах дітей облдержадміністрації з метою влаштування вимощення навколо будівлі КЗ «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Черкаської обласної ради» збільшуються видатки розвитку (бюджет розвитку) спеціального фонду у сумі 150,0 тис. грн.; управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту – на 25,0 тис. грн. тощо.

У ході обговорення змін до обласного бюджету депутати внесли декілька пропозицій і зауважень. Врахувавши їх, члени комісії рекомендували внести проект з цього рішення на пленарне засідання сесії.

Окрім цього, профільна комісія взяла до відома звіт про виконання обласного бюджету за І квартал 2017 року та внесла зміни до програми підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2016-2020 роки.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів і рекомендувала їх на сесію обласної радиЗ інших питань членів комісії інформував директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік. Звіт за 2016 рік із проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2015 – 2017 роки взято до відома і рекомендовано до розгляду на сесії обласної ради.

Щодо змін до Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2017 рік, зокрема, заміни в усіх відмінках слова «Агенція регіонального розвитку Черкаської області» словами «Черкаська агенція регіонального розвитку», у відповідних відмінках, поверталися двічі, перш ніж знайшлася необхідна кількість голосів.

Постійна комісія обласної ради розглянула питання соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів і рекомендувала їх на сесію обласної радиЧлени комісії обговорили та підтримали низку й інших питань. Серед них: внесення змін до обласної програми фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки; внесення змін до Регіональної програми інформатизації Черкаської області на 2016 – 2017 роки «Електронна Черкащина»; внесення змін до рішень обласної ради про умови оплати праці голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради і заступника голови обласної ради, приведення їх у відповідність до норм постанови Кабінету Міністрів України №268 від 9.03.2006 (зі змінами, внесеними постановою КМУ від 24.05.2017 року №353).

Питання щодо встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва на стадії розробки проектної документації (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) об’єктів, що здійснюються за рахунок коштів обласного бюджету – не набрало необхідної кількості голосів.