Стартував другий тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»

12 червня 2017, 13:57
Стартував другий тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»На базі Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбувся другий тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»

Заступник начальника міжрегіонального управління Нацдержслужби України у місті Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській областях Василь Олійник у привітанні учасників другого туру наголосив, що для державного службовця Конкурс, дає можливість продемонструвати свої кращі фахові і моральні якості. Від професіоналізму кадрів значною мірою залежить авторитет влади, чіткість і прозорість функціонування складного державного механізму.

Заступник співголови оргкомітету другого туру-директор Центру Сергій Демченко відзначив, що в сучасних умовах Конкурс є дієвим інструментом реалізації системи підвищення кваліфікації і дає можливість не тільки виявити найбільш професійно підготовлених до кар\'єрного росту державних службовців, але й сприяти зростанню престижу державної служби в регіоні.

В рамках ІІ туру конкурсанти пройшли співбесіду з питань державного управління, успішно виконали практичні завдання та тести з питань службової етики та етикету, презентували публічний виступ з актуальних питань суспільно-політичного розвитку країни та реформування державного управління.

Довідково:

Щорічний Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» започаткований у 2008 році з метою зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців. Конкурс покликаний сприяти розвитку кадрового потенціалу державної служби, розбудові безперервної системи підвищення кваліфікації посадовців шляхом самоосвіти.

Конкурс проводиться у три етапи: І етап – на місцевому рівні, ІІ етап – на регіональному рівнях, ІІІ етап – на центральному рівні та проходить у 2-х номінаціях: «Кращий керівник» і «Кращий спеціаліст». Організаційне забезпечення конкурсу здійснюють Національне агентство України з питань державної служби та Школа вищого корпусу державної служби.