Команда депутатів Черкаської області на Всеукраїнській спартакіаді виборола друге загальнокомандне місце

19 червня 2017, 15:55
Команда депутатів Черкаської області на Всеукраїнській спартакіаді виборола друге загальнокомандне місце17 червня 2017 року у Чорноморську на Одещині проведено урочисте закриття VI Всеукраїнської спартакіади депутатів усіх рівнів, участь у якій взяла команда нашої області. Тривала спартакіада п’ять днів поспіль.

Цього року у ній взяли участь 17 команд з усіх куточків України - від заходу до сходу. Кожна змагалася у 5 видах спорту: футзал, волейбол, настільний теніс, шахи і шашки.

Відповідно до Положення Всеукраїнським фінальним передували змагання в областях, де їх учасники виборювали право представляти спортивну честь у складі збірних команд.Команда депутатів Черкаської області на Всеукраїнській спартакіаді виборола друге загальнокомандне місце

Фінал обласної спартакіади у смт Лисянка остаточно визначив склад нашої збірної, до якої було включено представників депутатського корпусу з десяти районів області. Серед них найдосвідченіші: депутат Халаїдівської сільської ради Монастирищенського району Дмитро Плиска, який брав участь у всіх попередніх п’яти спартакіадах і двічі виборював чемпіонські звання, а також був срібним та бронзовим призером; депутат обласної ради Григорій Плічко та Гладківщинівський сільський голова Золотоніського району Олександр Тертишний.

Надихав членів команди та вів до перемоги голова обласної ради Олександр Вельбівець, який безпосередньо брав участь у змаганнях у складі збірної команди з футзалу другий рік поспіль.Команда депутатів Черкаської області на Всеукраїнській спартакіаді виборола друге загальнокомандне місце

Відмінно підготовлена спортивна база міста Чорноморськ, зокрема, Палац спорту «Юність», стадіон зі штучним покриттям ЗОШ №4, шахово-шашковий клуб морського порту, в якому проводяться найпрестижніші міжнародні турніри, сприяли проведенню змагань на високому рівні і дозволили учасникам показати значні спортивні результати.

З перших стартів відчувалася налаштованість більшості команд на безкомпромісну боротьбу та здобуття перемоги. Такою була і мета нашої команди, адже, зважаючи на абсолютну перемогу у ІІІ Стартакіаді та призові місця у ІІ та ІV Спартакіадах, нас не задовольняло четверте місце у минулорічній. Команда депутатів Черкаської області на Всеукраїнській спартакіаді виборола друге загальнокомандне місце

Тому одразу вдало стартували волейболісти і перемогли команди Сумської та Рівненської областей, а вихід на поле футболістів ознаменувався перемогами над командами Чернівецької, Полтавської та нічиєю з командою Запорізької областей, що забезпечило вихід до чвертьфіналу.

Наступні ігри волейболісти провели не так вдало, поступившись збірній Дніпропетровської області 1:2 і зайняли тільки п’яте місце.

Натомість, з футзалу наші порадували новими перемогами над командами Львівської та Рівненської областей і забезпечили собі вихід до фіналу. Однак у головній зустрічі не вдалося обіграти команду з Івано-Франківщини, що стала чемпіоном, а нашим футболістам дісталися срібні нагороди.Команда депутатів Черкаської області на Всеукраїнській спартакіаді виборола друге загальнокомандне місце

Цікаво розгорталися баталії в індивідуальних видах. Краще, ніж торік, виступили Світлана Шмалій у змаганнях з шашок та Володимир Сушкета з настільного тенісу.

Вперше взяв участь у змаганнях такого рівня і показав достойний результат з шахів депутат Тальнівської районної ради Микола Слободяник, який виборов почесне шосте місце серед досить сильних і досвідчених суперників.

А найприємнішим успіхом порадувала депутат Потаської сільської ради Маньківського району Лариса Килимниченко, яка до свого срібного минулорічного результату додала чемпіонське звання. При цьому вона показала абсолютний результат – отримавши тринадцять перемог у тринадцяти зустрічах. Разом з Миколою Слободяником вони стали чемпіонами спартакіади у командних змаганнях з шахів.Команда депутатів Черкаської області на Всеукраїнській спартакіаді виборола друге загальнокомандне місце

За підсумками загальнокомандної першості команда Черкаської області повернулася до числа призерів, і, набравши 397 очок, зайняла почесне друге місце, випередивши найближчих переслідувачів – команди Житомирської та Полтавської областей. А титул чемпіонів третій рік поспіль дістався депутатам Івано-Франківської області.

Кубок та Грамоту Верховної Ради України за друге загальнокомандне місце у VІ Всеукраїнській Спартакіаді отримав капітан команди, голова обласної ради Олександр Вельбівець.