Голова обласної ради прокоментував питання придбання автомобіля КП «АТП Черкаської обласної ради»

23 червня 2017, 18:25
Голова обласної ради прокоментував питання придбання автомобіля КП «АТП Черкаської обласної ради»У ході продовження пленарного засідання XV сесії обласної ради депутати підняли питання про оновлення рухомого складу – закупівлю автомобіля – комунальним підприємством «АТП Черкаської обласної ради», тендер на що було оголошено тижнем раніше. З цього питання до депутатів і журналістів у залі звернувся голова обласної ради Олександр Вельбівець.

За його словами резонанс проблеми в засобах масової інформації створив певну напругу у суспільстві. Однак, інформація, що поширюється – не до кінця правдива, відображає лише одну сторону питання.

Стосовно виділення 1 млн. грн. на придбання автотранспорту на баланс АТП – рішення було схвалене переважною більшістю депутатів ще в березні цього року і про їх цільове призначення депутатам було відомо.

– Я нагадаю, що не я особисто виділяв кошти на авто... Проект рішення на підставі документу про внесення змін до бюджету, який проходив бюджетну комісію, президію, – це не є моє офіційне розпорядження щодо придбання автомобіля, – зазначив голова обласної ради та додав, що попри спекуляції із цього питання вважає, що оновлення автопарку АТП є цілком виправданим і доцільним як для його розвитку, так і для підвищення рівня та якості надання послуг, що є гарантією подальшого зростання прибутків установи з основного виду діяльності.

На сьогодні, на балансі підприємства є 3 автомобілі заявленого класу (а саме – Toyota Camry), термін експлуатації яких перевищує 10 років, а «пробіг» – півмільйона кілометрів кожної. Експлуатаційний ресурс автомобілів вичерпується, а недешевий ремонт і заміна запасних частин відбувається все частіше.

Крім того, Олександр Вельбівець зазначив, що ця ініціатива підприємства виправдана й збільшенням дохідної частини в роботі АТП: «До 2015 року підприємство працювало без прибутку. Або ж прибутки не перевищували кількох тисяч гривень за рік! Тоді як на кінець минулого року (в тому числі й завдяки виявленню і переукладення договорів із недобросовісними орендарями комунального майна) чистий прибуток становив 250 тисяч гривень. Тому я не бачу нічого поганого в тому, щоб підприємство витратило зароблені кошти на оновлення автопарку».

Він також повідомив, що з метою уникнення дискредитацій і звинувачень, на початку тижня ним направлено лист керівнику КП «АТП Черкаської обласної ради» із рекомендацією відкликати тендерну заявку та в подальшому витратити передбачені кошти на покращення матеріально-технічної бази підприємства. Керівник АТП підтримав цю позицію.

Іншим листом обласна рада звернулась до Департаменту фінансів облдержадміністрації про підготовку відповідного проекту рішення з тим, щоб відкликати виділені кошти з обласного бюджету на закупівлю транспорту й розподілити їх на інші цілі.