Європейська інтеграція – у контексті децентралізації публічного управління

03 липня 2017, 20:14
Європейська інтеграція – у контексті децентралізації публічного управлінняВ обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів спільно із доктором історичних наук, професором Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Анатолієм Чабаном обговорено стан та перспективи підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування з питань європейської інтеграції України.

Анатолій Юзефович відзначив значну роль Центру у реалізації державної політики з питань європейської інтеграції у контексті децентралізації публічного управління.

З метою успішної реалізації державної політики у сфері європейської інтеграції, враховуючи доручення Національного агентства України з питань державної служби, обласної державної адміністрації та обласної ради до навчально-тематичних планів семінарів у другому півріччі включено навчальний модуль «Європейська інтеграція та євроатлантичне співробітництво України» для всіх категорій слухачів. Окремо планується організувати навчання фахівців, відповідальних за питання європейської інтеграції в районних державних адміністраціях та районних радах.

Навчання спрямоване на формування у посадовців обґрунтованих поглядів на сучасні концепції європейської ідентичності, ознайомлення із основними засадами політики Європейського Союзу у сфері державного управління, економіки, соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, боротьби з корупцією та ін.