Олександр Вельбівець взяв участь в роботі сесії Канівської районної ради

05 липня 2017, 19:19
Олександр Вельбівець взяв участь в роботі сесії Канівської районної ради5 липня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь в роботі XIV сесії Канівської районної ради, яку провів голова районної ради Сергій Геращенко. Звертаючись до присутніх Олександр Вельбівець, перш за все, подякував голові ради та депутатському корпусу за запрошення і можливість взяти участь у засіданні, зазначивши, що саме під час сесії можна почути і зрозуміти проблематику в районі – специфічну і узагальнену до наявної ситуації по області в цілому.

На початку пленарного засідання голова районної ради повідомив про події та зміни, що відбулись у міжсесійний період. Зокрема, за результатами виборів депутатів сільських рад Степанецької об’єднаної територіальної громади ряд депутатів районної ради склали повноваження, натомість до складу районної ради включено нових депутатів, наступних у списках відповідних партій. Сергій Геращенко вручив останнім посвідчення і значок депутата.

Олександр Вельбівець взяв участь в роботі сесії Канівської районної радиТакож депутати виступили із заявами і зверненнями, озвучено відповіді центральних органів влади на схвалені раніше депутатські звернення. У ході засідання виступив народний депутат України Владислав Голуб, який повідомив про роботу на окрузі в частині виконання депутатських зобов’язань і повноважень та озвучив плани на найближчу перспективу.

Під час розгляду порядку денного схвалено рішення про внесення змін до програми організаційного і технічного забезпечення здійснення заходів щодо утримання та використання об’єктів районної комунальної власності, апарату та структурних підрозділів Канівської районної державної адміністрації на 2016-2020 роки; районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки; районного бюджету на поточний рік; рішення про встановлення розміру кошторисної заробітної плати при здійсненні будівництва об’єктів за рахунок коштів місцевого бюджету й затвердження звітів про незалежну оцінку майна та інші.

Після розгляду питань порядку денного голова обласної ради звернувся до присутніх та дав пояснення з ряду гострих питань, які були озвучені, а також відповів на запитання депутатів і сільських голів району.

Олександр Вельбівець взяв участь в роботі сесії Канівської районної ради– Приємно відзначити системний підхід депутатського корпусу і вашу злагоджену позицію в голосуванні на сесії. Вважаю, що саме узгодженість на всіх рівнях – від сільських голів й аж до діяльності вашого народного депутата на окрузі – стане запорукою успіху починань і проектів, які ви спільно запланували й реалізуєте, – зауважив Олександр Вельбівець.

Окрему увагу він приділив питанням здійснення реформ у країні, особливо – змінам у системі управління та реформі місцевого самоврядування.

«Безумовно, в сьогоднішніх реаліях реформування країни не все так однозначно. Є плюси і мінуси. Але маємо визнати, що на разі центральна влада не лише декларує здійснення перетворень, а й демонструє чітку практичну позицію, підкріплюючи заяви конкретними рішеннями. Яскравим прикладом цього є бюджетна децентралізація, що вже відбулася і має позитивні наслідки для сільських бюджетів», – наголосив голова обласної ради.