Автопарк чиновників хочуть поповнити легковиком вартістю понад мільйон гривень

21 червня 2017, 16:40
«Черкаський край», №25, 21 червня 2017 року

Комунальне підприємство «АТП Черкаської обласної ради» збирається придбати з торгів легкове авто Infiniti Q70 вартістю 1,4 мільйона гривень.

Дата початку аукціону призначена на 3 липня. Про це повідомляє «ТСН» із посиланням на систему «Прозорро». Так, за вимогами покупця, авто повинно мати шкіряний салон, круїз-контроль, рульове колесо з підігрівом, аудіосистему вищого класу, легкосплавні колісні диски, камеру заднього виду тощо.
У комунальному підприємстві «АТП Черкаської обласної ради» пояснили, чому зупинили вибір на цьому елітному легковику.
– Ми надаємо послуги оренди авто з водієм не тільки органам влади (як основному споживачу), а й на підставі укладеного договору з іншими користувачами. До нас звертаються офіційні установи, громадські організації, приватні особи з проханням організувати зустріч і супровід офіційних та неофіційних делегацій (в тому числі іноземних інвесторів, урядових і неурядових організацій), проведення урочистих виїздів (весілля, ювілеї), – повідомив Володимир Канівець, директор КП «АТП Черкаської обласної ради». – Раніше придбання транспортних засобів для підприємства здійснювалося винятково за бюджетний ресурс. Зараз щонайменше третина від вартості транспортного засобу – це кошти самого підприємства, що нам вдалося закумулювати завдяки здійсненню основного виду діяльності (за результатами роботи минулого року чистий прибуток становив близько 250 тис. грн.)... Найновіше авто на підприємстві – ще 2008 року випуску. «Пробіг» більшості транспортних засобів сягає півмільйона кілометрів. Усе частіше ми змушені витрачати сотні тисяч гривень на ремонт і обслуговування, заміну окремих агрегатів автомобілів. Саме тому й постало питання придбання нового сучасного автомобіля, який би став рівноцінною заміною застарілим наявним моделям Toyota Camry.