На сесії Тальнівської районної ради

14 липня 2017, 20:06
На сесії Тальнівської районної ради14 липня 2017 року відбулася чергова сесія Тальнівської районної ради сьомого скликання, яку провела голова районної ради Валентина Любомська. У роботі сесії взяли участь депутати обласної ради – Володимир Копійченко та Анатолій Скіченко, голова райдержадміністрації Василь Клименко, заступники голови райдержадміністрації, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, голови територіальних громад, керівники установ, організацій та сільськогосподарських підприємств, представники засобів масової інформації та громадських організацій.

Перед початком сесії хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ятьзагиблих бійців, справжніх патріотів України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України в зоні проведення АТО.

Голова районної ради привітала депутатіврайонної ради, сільських голів, які відсвяткували свій день народження у міжсесійний період. Вона також повідомила, що 13 травня 2017 року в смт Маньківка відбулися зональні змагання обласної спартакіади серед депутатів рад та посадових осіб місцевого самоврядування.У змаганнях взяли участь і депутати районної ради. Зокрема, Слободяник М.А. – з шахів, зайняв перше місце, з шашок – Тульчинський С.Б. виборов третє місце, Любомська В.О. – друге місце, волейбольна команда, в склад якої ввійшли депутати районної ради Поперечний В.А., Танцюра В.В. Надали допомогу у забезпеченні участі команди у змаганнях – депутат районної ради Марченко В.Г., Майданецький сільський голова Капериз М.В. . У напруженій боротьбі команда району серед восьми учасників виборола третє загальнокомандне місце, поступившись Уманському та Жашківському районам.

До складу збірної депутатів Черкаської області з шахів увійшов депутат Тальнівської районної ради Слободяник Микола Архипович Він виборов шосте місце серед досить сильних та досвідчених суперників. Йогоколега, депутат Потаськоїсільської ради Маньківського району, Лариса Килимниченко, зайняла перше місце. Разом з Миколою Слободяником вони стали чемпіонами VI Всеукраїнської Спартакіади серед депутатів Верховної Ради, Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, сільських та селищних рад у командних змаганнях. Привітала його з перемогою та бажала подальших успіхів у спорті, трудовій та депутатській діяльності.

На сесії Тальнівської районної радиРозпочавши засідання, Валентина Любомська відзначила заходи, які відбулися в міжсесійний період за сприяння депутатів та районної ради.

Голова районної ради проінформувала, що на засіданні постійної комісії районної ради з питань регламенту, депутатської діяльності та законності 26 червня 2017 року було схвалено рішення заслухати питання дотримання депутатами та запрошеними регламенту районної ради в сесійній залі. З цього питання виступив голова постійної комісії Танцюра В.В.

При затвердженні порядку денного, депутат районної ради Дімітров О.С. вніс пропозицію зняти з порядку денного питання обрання заступника голови районної ради, дана пропозиція була підтримана.

У ході роботи затверджено зміни до районного бюджету на 2017 рік. З цього питання поінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Шпичак, яка зазначила, що винесення на розгляд сесії районної ради проекту рішення викликане змінами в частині міжбюджетних трансфертів з державного, обласного, сільських бюджетів до районного; внутрішнім перерозподілом коштів; розподілом залишку коштів районного бюджету станом на 01.01.2017 року та перевиконанням районного бюджету за підсумками 6 місяців. В обговоренні активну участь взяли депутат обласної ради Анатолій Скіченко та депутати районної ради Синьогуб В.М., Скіченко М.Д., Дімітров О.С., Сарана В.П.

Депутати підтримали Програму вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Тальнівського району, збільшення надходжень до районного бюджету на 2017 рік. Основним завданням Програми є здійснення, відповідно до законодавства, накопичення, обліку та аналізу інформації, про податкові зобов’язання кожного платника податків та їх погашення, створення єдиного інформаційного середовища щодо платників податків та забезпечення оперативного доступу до повної та достовірної інформації про платників податків, підвищення якості обробки та контролю податкових документів, які свідчать про податкові зобов’язання платників податків, шляхом впровадження інтегрованої системи електронної обробки даних, що буде поєднувати відповідні напрямки взаємовідносин місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Схвалено районну програму медикаментозного забезпечення хворих із трансплантованими органами на 2017-2020 роки. Метою програми є створення умов для забезпечення хворим, що перенесли пересадку органів, адекватної профілактики та безперебійного забезпечення високовартісними імуносупресивними препаратами для продовження життя цієї категорії хворих.

Схвалено Програму підтримки місцевого самоврядування у Тальнівському районі на 2017-2020 роки, якою передбачено створення належних умов для підвищення ефективності діяльності депутатів місцевих рад, органів місцевого самоврядування району, поліпшення їх матеріально-технічного забезпечення для вирішення ними питань місцевого значення.

Депутатами створено фонд депутата районної ради сьомого скликання та затверджено Порядок використання коштів депутатського фонду, який передбачає оперативне та ефективне забезпечення активної участі депутатів районної ради у задоволенні нагальних потреб територіальної громади, покращення матеріально-технічної бази та стану приміщень бюджетних установ соціально-культурної сфери тощо.

Внесено зміни до рішень районної ради «Про утворення постійних комісій районної ради, обрання їх голів та персонального складу» із змінами; рішення районної «Про відзнаку районної ради «Почесний громадянин Тальнівщини» зі змінами та рішенням районної ради присвоєно звання «Почесний громадянин Тальнівщини» нашим землякам, загиблим воїнам АТО Безуглому Дмитру Петровичу (посмертно), Івченку Василю Васильовичу (посмертно), Оверченку Дмитру Олександровичу (посмертно).

Також внесено зміни до районної програми «Питна вода Тальнівщини» на 2010-2020 роки» та Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Тальнівському районі на 2016-2020 роки.

На сесії Тальнівської районної радиУ ході розгляду депутати обговорили та схвалили рішення щодо діяльності друкованого засобу масової інформації редакції Тальнівської районної газети «Колос», затвердили акти приймання-передачі майна по сектору культури райдержадміністрації, внесли зміни до Статуту Тальнівського районного будинку культури та до переліку об’єктів на ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення; затвердили статути Веселокутського та Заліського навчально-виховних комплексів. Депутати погодили призначення Лобової С.В. завідувачем Тальнівським районним методичним кабінетом та підтримали рішення про створення комунального закладу «Тальнівський районний центр науково-технічної творчості дітей та учнівської молоді Тальнівської районної ради Черкаської області».

Депутати проголосували за присвоєння Колодистенському навчально-виховному комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Тальнівської районної ради Черкаської області ім’я Василя Доманицького, попередньо розглянувши звернення трудового колективу НВК та беручи до уваги підсумки проведеного громадського обговорення із зазначеного питання.

Затверджено технічні документації з нормативної грошової оцінки семи земельних ділянок; схвалено звернення депутатів Тальнівської районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення реалізації права учасниками АТО на першочергове право отримання у власність земельних ділянок. Підтримано звернення депутатів Монастирищенської районної ради Черкаської області до Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо проекту Закону України «Про порядок утворення, ліквідації районів, встановлення і зміни їх меж», прийняте рішенням Монастирищенської районної ради від 06.07.2017 №16-3/VІІ.

Голова районної ради Валентина Любомська проінформувала присутніх про відповіді, які надійшли на запити, подані депутатами районної ради, про реагування на звернення щодо забезпечення погашення працівникам Тальнівського РЕМу заборгованої заробітної плати. З питання здійснення заходів із реформування в галузі охорони здоров’я в районі та утворення госпітальних округів інформував головний лікар Тальнівської центральної районної лікарні Майсюк А.В.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Коваль Л.В. ознайомила із процесом проведення оптимізації загальноосвітніх та дошкільних закладів у районі. Стосовно співробітництва територіальних громад району у частині забезпечення навчання дітей в Тальнівській дитячій музичній школі поінформувала заступник голови райдержадміністрації Півторак Т.О.