Правоохоронці області підбили підсумки роботи за І півріччя

21 липня 2017, 18:02
Правоохоронці області підбили підсумки роботи за І півріччя21 липня 2017 року відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Черкаської області, яку провів прокурор області Сергій Овчаренко. У нараді також взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко, начальник Головного управління державної фіскальної служби в Черкаській області Максим Криштопа, т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області Микола Худенко, т.в.о. начальника Служби Безпеки України в Черкаській області Олег Кравченко та керівники структурних підрозділів правоохоронних органів на місцях.

На початку засідання прокурор області Сергій Овчаренко коротко охарактеризував стан законності та протидії злочинності в області (в тому числі – її організованим проявам і корупції) за підсумками роботи впродовж І півріччя 2017 року. За його словами, у порівнянні з попереднім роком зменшилась кількість особливо тяжких (-22%) та середньої тяжкості (-4,7%) злочинів. Майже на третину зменшилось число грабежів (-24,4%) та злочинів у сфері господарської діяльності (-34%). У районах області значно покращилась робота із викриттям фактів збуту наркотичних засобів (+81%). Він також виокремив ряд завдань на найближчі півроку.Правоохоронці області підбили підсумки роботи за І півріччя

– На сьогодні, завдяки злагодженій роботі усіх правоохоронних структур та їхніх підрозділів в Черкаській області, забезпечено ефективне і адекватне реагування системи загалом на всі виклики і проблемні питання, які перед вами ставить суспільство. Це підтверджує і статистика звернень громадян до мене як до голови обласної ради. І чи не найголовніше – попри непросту ситуацію в державі у цілому – в області зберігається суспільний спокій. А це не так вже й мало в нинішній час, – відзначив голова обласної ради Олександр Вельбівець.