Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів

08 серпня 2017, 19:51
Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів8 серпня 2017 року голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів Світлана Легойда провела її засідання.

Члени постійної комісії розглянули профільні питання. Інформувала присутніх депутатів та запрошених керівників окремих управлінь облдержадміністрації директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

Зокрема, йшлося про погодження розпоряджень обласної державної адміністрації щодо внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2016 року №11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік», що стосуються змін до його показників.

За рахунок надходжень коштів місцевих бюджетів на реалізацію обласної програми фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016–2018 роки на суму понад 2 млн.600 тисяч грн. збільшено доходи загального фонду обласного бюджету та спрямовано їх головному розпоряднику – управлінню транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу облдержадміністрації.

Проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансівПідтримано розпорядження щодо розподілу видатків спеціального фонду, передбачених управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації на проведення щорічного екологічного конкурсу «Україна в стилі ЕКО».

Розпорядженнями Кабінету Міністрів України обласному бюджету додатково передбачено 7 432,5 тис. грн. субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Члени комісії погодили розпорядження облдержадміністрації щодо розподілу даної субвенції по головних розпорядниках бюджетних коштів – Департаменту фінансів, управлінню освіти і науки, управлінню охорони здоров’я.

Також погоджено перерозподіл коштів управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації для придбання дороговартісного медичного обладнання для медичних установ області на умовах співфінансування з місцевими бюджетами та для забезпечення видатків, пов’язаних з придбанням спеціалізованих автомобілів класу «В» для обслуговування населення відповідної територіальної одиниці для КУ«Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» та для придбання агіографічного обладнання обласному кардіологічному центру; створення мережі профілактичних скринінгових центрів \"Здоров\'я жінки» тощо.

Зміни стосувалися й управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації. Підтримано розпорядження щодо змін на придбання сучасної спортивної екіпіровки та інвентарю спортсменам відділення кінного спорту КЗ «Школа вищої спортивної майстерності» Черкаської обласної ради.