На малій батьківщині Тараса Шевченка пройшов щорічний «Ше.Fest»

15 серпня 2017, 14:00
На малій батьківщині Тараса Шевченка пройшов щорічний «Ше.Fest»12-13 серпня 2017 року у с. Моринці Звенигородського району відбувся щорічний фестиваль «Ше.Fest», що пройшов під гаслом «Твоя країна. Твоя боротьба» та був приурочений відзначенню 100-річчя Української революції.

Організатори, керівники обласної і районної влади, які активно долучились до підготовки цьогорічного фестивалю, наголосили на важливості підтримувати подібні проекти. Такі заходи демонструють гостям і учасникам з різних куточків нашої країни те, якою є справжня Україна, дозволяють молоді долучатися до української історії і її духовних багатств: знайомитися із українською музикою, культурою та мистецтвом.

Тривав фестиваль два дні у 3 зміни. Для глядачів удень і вночі працювали 12 локацій. Зокрема, на просвітницьку галявину завітали ряд відомих українських письменників. Серед них – Василь Шкляр, який презентував новий роман «Троща». Сама галявина поєднала в собі зустрічі з шевченкознавцями, політологами, істориками, мандрівниками; якісну музику з новим звучанням молодих гуртів та осучаснених слів Шевченка; з театральним перфомансом від дитячої студії «Фенікс».На малій батьківщині Тараса Шевченка пройшов щорічний «Ше.Fest»

На художній галявині знані художники презентували власні картини. На театральній сцені глядачі знайомились з перформансами та виставами, а на нічному кінозалі – з новими українськими фільмами: «Спадок нації», «Гніздо горлиці» та «Моя бабуся Фані Каплан». Тим, хто не спав вночі, організатори запропонували відвідати галявину нічної акустики.

Із головної музичної сцени лунали виступи сучасних українських гуртів «Kozak System», «Мотор\'ролла», «Vivienne Mort», «Веремій», «КораЛЛі», «Мрія Життя», «Проти Течії», «Сад».

На малій батьківщині Тараса Шевченка пройшов щорічний «Ше.Fest»Для наймолодших учасників фестивалю створено дитячу галявину, де було представлено виставку картин, казковий лабіринт «Цілюща сила» від творчої студії «КолоДій» за стародавніми українськими легендами і міфами, майстер-класи із травоплетіння та малюнку, а також конкурси на краще «ягнятко», що «веселилось», та краще прочитання поезії Тараса Шевченка дітьми.

Також для учасників фестивалю провели екскурсії «шевченківськими стежками», майстер-класи з хенд-мейду, книжковий ярмарок тощо.

Кожен охочий міг оселитись у наметовому містечку поблизу с. Моринці. Фестиваль був благодійним, цього року організатори збирали кошти на потреби родини загиблого бійця АТО, в якій зростає троє маленьких дітей.