«Європу треба будувати у себе вдома»

28 серпня 2017, 10:03
«Європу треба будувати у себе вдома»24 серпня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у відзначенні Дня Незалежності України в Уманському районі.

Зокрема, на запрошення керівництва району він побував у с. Паланка, де на місцевому стадіоні пройшли районні святкування. Зокрема, учасники заходу пройшлися урочистою ходою у вишиванках під лозунгом «Єднаймося, бо ми є українці»; вшанували загиблих земляків та відзначили військовослужбовців, які боронять соборність країни на Сході (серед іншого, вручено сертифікат на отримання житлового будинку учаснику Антитерористичної операції, мешканцю с. Краснопілка Олександру Муту); за вагомі трудові здобутки, сумлінну працю й особистий внесок у розвиток краю нагородили визначних уманчан; відбулася яскрава концертна програма, а також жителі Уманщини представили куточок своєї рідної землі у вишиванках, рушниках, зразках народної творчості, стравах традиційної української кухні, пісні і слові на мистецьких зонах та виставкових майданчиках.

«Європу треба будувати у себе вдома»Цього ж дня, Олександр Вельбівець привітав жителів с. Берестівець із подвійним святом – Днем Незалежності України та Днем села. Це вже вдруге голова обласної ради відсвяткував державні свята разом із берестівчанами та вкотре відзначив високий рівень підготовки і масштабів проведення урочистостей.

«Берестівець – село-самородок, перлинка Уманщини, що живе і бадьоро дивиться в майбутнє. Сьогодні це невеличке село демонструє таку динаміку розвитку, якою може похвалились не кожне місто нашої країни. І, що найголовніше, ця динаміка наростаюча. З кожним роком я не перестаю дивуватись працездатності, згуртованості жителів й надзвичайному ентузіазму місцевого господарника – Василя Івановича Чекаленка. Саме він, роблячи все можливе (а часом, здається, що й неможливе!) для рідного села, надихаючи своїми діями інших, наглядно демонструє всю суть поняття «незалежність» в наші дні, – коли незважаючи на всі негаразди економічного і політичного характеру, війну в країні берестівецька родина спільно працює задля створення умов справді гідного життя кожного її жителя», – прокоментував свято у Берестівці Олександр Іванович.

«Європу треба будувати у себе вдома»Новітній спортзал, масажний кабінет, фельдшерсько-акушерський пункт, новостворений парк. Відремонтовані дороги та освітлені вулиці. Торік Берестівець отримало звання найкращого та найщасливішого села Черкащини. І це далеко не весь список досягнень, які запланував і реалізовує директор місцевого ТОВ «Берестівець», Заслужений працівник сільського господарства України Василь Чекаленко за активної підтримки громади на чолі із сільським головою Сергієм Яременком.

В День села та річницю незалежності рідної країни присутні на святі мали чергову нагоду на власні очі побачити результат спільних зусиль сільської громади та керівника господарства: відкрито громадський став, на якому відновлено острів кохання, побудовано альтанку та місток. Зроблено сучасний пляж. За словами Василя Чекаленка, цей подарунок односельчанам – ще один крок до підвищення комфорту жителів, затишку та привабливості населеного пункту. Він також висловив сподівання, що став стане улюбленим місцем сімейного відпочинку, зустрічі закоханих та відвідання гостей села.

«Європу треба будувати у себе вдома»Василь Чекаленко також озвучив власні плани роботи на найближчий час. Так, у селі мають завершити створення сучасного спортивного стадіону, де тренуватиметься жіноча футбольна команда «Ятрань-Берестівець», яка нині грає у Вищій лізі чемпіонату України. Зовсім скоро відкриють новий магазин і ресторан. А із наступного року планують розпочати будівництво готельно-ресторанного комплексу та музею.

Після урочистого відкриття громадського ставу присутні мали нагоду ознайомитись із сільськогосподарською та комунальною технікою, що проїхала парадом селом, та пронесли величезне полотно Державного Прапору України до Будинку культури, де відбулися святкові урочистості та нагородження заслужених жителів села.

«Європу треба будувати у себе вдома»Зокрема, присвоєно звання почесного жителя села Берестівець посмертно односельчанину, захиснику незалежності України Василю Ніженському та вручено відповідну відзнаку рідним бійця. Також Олександр Вельбівець і Василь Чекаленко виконали почесну місію та вручили сертифікати на право приватної власності земельної ділянки 2,00 га та відзначити грошовою винагородою бійців, які відчули на собі жах війни на Сході України.

Із нагоди свята музичний концерт із поздоровленнями адресував берестівчанам відомий співак Михайло Грицкан.

За сприяння місцевого господарства та керівництва села для його жителів було організовані пригощання: смачна юшка, шашлики та смаколики української кухні. Всі кошти зібрані на святі будуть направлені на спорудження пам’ятника воїнам АТО та земляку Василю Ніженському. Крім того, одноденний заробіток працівників товариства та бюджетних установ також буде перерахований в фонд спорудження пам’ятника.