Постійні комісії обласної ради розглянули питання наступної сесії

31 серпня 2017, 18:52
Постійні комісії обласної ради розглянули  питання наступної сесії31 серпня 2017 року провели засідання постійні комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту; з питань охорони здоров’я та з питань соціального захисту населення.

Участь в роботі зазначених постійних комісій, розгляді та обговоренні питань взяли голова обласної ради Олександр Вельбівець та перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Спільним питанням на засіданнях було внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2016 №11-2 «Про обласний бюджет на 2017 рік», щодо яких присутніх членів комісії інформувала директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталя Кравченко.

Постійні комісії обласної ради розглянули  питання наступної сесіїРозглядаючи профільні питання, постійна комісія з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту, засідання якої вів її голова Володимир Доманський, на початку підтримала проект рішення про присудження Премії Верховної Ради України відомому педагогу, учителю історії та правознавства Першої міської гімназії Черкаської міської ради Валерію Силенку.

Потім було затверджено Порядок призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, підготовлений відповідно до чинного законодавства управлінням освіти і науки облдержадміністрації.

Серед інших питань члени комісії підтримали зміни: у додаток до обласної програми підтримки вищих навчальних закладів Черкаської області на 2015-2019 роки; до програми правової освіти населення області на 2016-2020 роки; до програми розвитку туризму в області на 2012-2020 роки; до програми розвитку фізичної культури і спорту в області на 2016-2020 роки; до рішення обласної ради щодо встановлення обласних персональних стипендій.Постійні комісії обласної ради розглянули  питання наступної сесії

В порядку контролю заслухано інформації про хід виконання декількох рішень обласної ради з реалізації програм, а саме: щодо розвитку інноваційних шкіл Черкащини; розвитку фізичної культури і спорту; протидії торгівлі людьми; протидії ВІЛ-інфекції/СНІДУ і поліпшення кінообслуговування населення області. Інформації з цих питань прийнято до відома та продовжено контроль за виконанням зазначених рішень.

Окрім цього, члени комісії одностайно проголосували за прийняття програми підтримки діяльності творчих спілок Черкаської області на 2017-2020 роки.

Постійні комісії обласної ради розглянули  питання наступної сесіїАктивно обговорювали питання порядку денного члени постійної комісії з питань охорони здоров’я. Вів засідання її голова Віктор Парамонов.

Значну увагу було приділено виконанню рішень обласної ради: «Про обласну цільову програму «Екстрена медична допомога Черкащини на 2017-2020 роки»; «Про обласну програму профілактики та лікування стоматологічних захворювань на 2015-2020 роки» та «Про регіональну Програму інформатизації сфери охорони здоров\'я Черкаської області на 2015-2020 роки». З усіх цих питань присутніх інформував заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Найдан.

Постійні комісії обласної ради розглянули  питання наступної сесіїНа засіданні підтримано проект звернення депутатів Черкаської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про виділення коштів з державного бюджету на забезпечення лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет у Черкаський області та звернення депутатів Черкаської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про виділення коштів з державного бюджету на медикаментозне забезпечення хворих із трансплантованими органами у Черкаській області, що вносяться депутатською фракцією ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ».

Постійна комісія обласної ради з питань соціального захисту населення своє засідання, яке відкрив і вів її голова Павло Захарцев, розпочала з обрання секретаря. Ним стала депутат обласної ради Леся Онищак.

Постійні комісії обласної ради розглянули  питання наступної сесіїСеред профільних питань депутати погодили внесення змін до обласної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки», що дасть можливість забезпечити належний соціальний захист внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території області, розширити доступ представників уразливих груп населення до соціальних послуг та покращить якість життя осіб, які мають хронічні захворювання (ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД, алко- та наркозалежних).

А в порядку контролю заслухали інформацію про стан виконання обласної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників АТО на 2015-2020 роки та продовжили контроль за її реалізацією.