У Городищі визначились переможці та призери змагань «Найспортивніше село Черкащини – 2017»

11 вересня 2017, 12:04
У Городищі визначились переможці та призери змагань «Найспортивніше село Черкащини – 2017»9 вересня 2017 року на центральному спорткомплексі «Колос» в м. Городище пройшли фінальні змагання «Найспортивніше село Черкащини – 2017» на призи Черкаської обласної ради. З кожним роком цей спортивний захід набуває все більшої популярності серед жителів області, а кількість його учасників, котрі бажають випробувати власну силу й майстерність, лише зростає. Цього року, з-поміж численних команд до фіналу потрапили 18 найдостойніших, які змагалися за призові місця. Підготовка ж до обласного фіналу стала великим стимулом для пожвавлення і подальшого розвитку фізичної культури та спорту в селах.

На початку змагань, під оплески глядачів, учасники пройшли урочистим маршем по доріжках стадіону. Право очолювати колону було надано минулорічним переможцям змагань – спортсменам села Кочубіївка Уманського району.У Городищі визначились переможці та призери змагань «Найспортивніше село Черкащини – 2017»

Спортсменів і глядачів спортивного свята привітали голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова Городищенської райдержадміністрації Олексій Лавріненко та заступник голови районної ради Микола Панчишин, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський. Підтримати команди-учасниці спартакіади також завітали депутати обласної ради Олександр Лупашко і голова Лисянської райдержадміністрації Володимир Павличук, голова Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Володимир Христенков, голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, голови районних рад та сільські голови сіл-учасників.У Городищі визначились переможці та призери змагань «Найспортивніше село Черкащини – 2017»

Вони побажали депутатам-спортсменам чесних та захоплюючих змагань.

Олександр Вельбівець зазначив, що проведення змагань серед жителів громад області дуже важливе, адже пропагують здоровий спосіб життя і доводять, що українці сильні тілом і духом. Він також зауважив, що з метою підвищення мотивації учасників цьогорічний призовий фонд змагань суттєво збільшено.

– У минулому році я обіцяв клопотати про збільшення призового фонду змагань. Я свою обіцянку виконав: цьогоріч фонд преміювання збільшено не вдвічі, а в три рази! А на вчорашньому пленарному засіданні сесії обласної ради ці ініціативи були підкріплені конкретними коштами. Сподіваюсь, що це буде додатковою мотивацією у змаганнях та дозволить використати цей ресурс на розвиток спортивної інфраструктури в громаді, популяризацію фізичної культури серед жителів, – наголосив голова обласної ради. У Городищі визначились переможці та призери змагань «Найспортивніше село Черкащини – 2017»

Зазначимо, що тепер за І, ІІ та ІІІ загальнокомандні місця учасники будуть нагороджені грошовими преміями у розмірі 30, 20 та 15 тисяч гривень відповідно.

Позмагатися за грошові призи та продемонструвати свій досвід, майстерність та волю до перемоги приїхали переможці районних змагань. Традиційно сільські спортсмени боролися за першість із шашок, настільного тенісу, армреслінгу, гирьового спорту, міні-футболу, дартсу та перетягування канату. Саме останній з названих завжди є найпопулярнішим і найемоційнішим за вболівальницькими пристрастями. Не став винятком і нинішній фінал силачів.У Городищі визначились переможці та призери змагань «Найспортивніше село Черкащини – 2017»

Не меншу глядацьку аудиторію зібрав фінальні матчі із міні-футболу. Захоплюючими та видовищними були виступи справжніх атлетів-майстрів армспорту. В інтелектуальному суперництві зійшлися шашкісти, в спритності – сільські голови з метання дротиків, а у вмінні тримати удар – майстри настільного тенісу.

Варто підкреслити, що чітко та оперативно працювала суддівська бригада. Підбивши результати в індивідуальних змаганнях, а потім порахувавши набрані загальнокомандні бали було встановлено призерів та переможця обласного фіналу.У Городищі визначились переможці та призери змагань «Найспортивніше село Черкащини – 2017»

Таким чином переможцем титул «Найспортивніше село Черкащини – 2017» в чесній безкомпромісній боротьбі виборола команда с. Хрестителеве Чорнобаївського району, яка 19 вересня в смт Ворохта Івано-Франківської області представлятиме Черкащину у фінальних змаганнях команд сільських та селищних рад «Краще спортивне село України». ІІ місце здобула команда с. Руська Поляна Черкаського району і ІІІ сходинку п’єдесталу посіли учасники із с. Кочубіївка Уманського району. Переможці та призери змагань нагороджені грамотами та медалями, а команди в загальнокомандній першості кубками, Почесними грамотами обласної ради та нагородною атрибутикою відділення НОК України в Черкаській області.

Довідково:

Переможці та призери змагань «Найспортивніше село Черкащини – 2017» з видів спорту:

АРМСПОРТ


До 70 кг:
І- Ігор Міха с Молодецьке, Маньківський р-н
ІІ- Олександр Черінько с. Новодмитрівка, Золотонвський р-н
ІІІ- Олександр Ткаченко с. Кантакузівка, Драбівський р-н

До 90 кг:
І- Андрій Дядик с. Христителево, Чорнобаївський р-н
ІІ- Володимир Лимаренко с. Кантакузівка, Драбівський р-н
ІІІ- Кривошия Богдан с. Руська Поляна, Черкаський р-н

90 + кг:
І - Богдан Івахненко с. Кочубіївка, Уманський р-н
ІІ- Сергій Білогуб с. Руська Поляна, Черкаський р-н
ІІІ- Віталій Ковтун с. Хижинці, Лисянський р-н

ГИРЬОВИЙ СПОРТ

І- Андрій Баштаєв с. Кочубіївка, Уманський р-н
ІІ- Олександр Сударик с. Христителево, Чорнобаївський р-н
ІІІ- Микола Жураківський с. Тіньки, Чигиринський р-н

НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІС


Чоловіки
І- Максим Попов с. Кочубіївка, Уманський р-н
ІІ- Олександр Мотуз с. Лебедин, Шполянський р-н
ІІІ- Павло Рось с. Кантакузівка, Драбівський р-н

Жінки
І- Лілія Колярушенко с. Кочубіївка, Уманський р-н
ІІ- Ярина Бурган с. Хрестителеве, Чорнобаївський р-н
ІІІ- Ірина Салкуцан с. Новодмитрівка, Золотонвський р-н

ШАШКИ


І- Сергій Власенко с. Кантакузівка, Драбівський р-н
ІІ- Анатолій Нечипоренко с. Княжа, Уманський р-н
ІІІ- Анатолій Багацький с. Хлистунівка, Городищенський р-н

ПЕРЕТЯГУВАННЯ КАНАТУ


І- с. Хрестителеве, Чорнобаївський р-н
ІІ- с. Верхнячка, Христинівський р-н
ІІІ- с. Руська Поляна, Черкаський р-н

МІНІ-ФУТБОЛ

І- с. Руська Поляна, Черкаський р-н
ІІ- с. Хрестителеве, Чорнобаївський р-н
ІІІ- с. Хлистунівка, Городищенський р-н

ДАРТС (сільські голови)


І- Віктор Харченко – с.Тіньки, Чигиринський р-н
ІІ- Михайло Капериз – с. Майданецьке, Тальнівський р-н
ІІІ- Олександр Крикун – с.Кантакузівка, Драбівський р-н